DEZVĂLUIRI. Spitalele şi reţeaua lui Oprescu

DEZVĂLUIRI. Spitalele şi reţeaua lui Oprescu

OPRESCU, NAŞUL MAFIEI SPITALELOR. Pentru că ediţia de ieri a EVZ, în care demascam legăturile unei reţele de furnizori de echipamente medicale cu Sorin Oprescu, a fost cumpărată în bloc, vă prezentăm un rezumat al anchetei.

Investigaţia EVZ a dezvăluit cum un lanţ de sereleuri conectate între ele câştigă, în mod constant, contracte de la spitalele bucureştene aflate în subordinea Primariei Capitalei, iar interesele acestor firme abonate la banii spitalelor se intersectează periculos chiar cu afacerile familiei primarului general, Sorin Oprescu, riscând să-l aşeze pe edilul-şef într-un grav conflict de interese.

Reţeaua are la un capăt o firmă offshore din Cipru, Laramed Limited, continuă apoi cu Gemedica SRL, companie deţinută de Cătălin Aurel Galea, fost asociat, prieten, vecin al lui Sorin Oprescu şi se continua cu şapte SRL-uri de bloc.

Ultima verigă a acestui lanţ este reprezentată de spitalele bucureştene din subordinea Primariei Capitalei conduse de Marius Savu a cărui soţie deţine un cabinet medical chiar într-una din clinicile lui Sorin Oprescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Afaceristul Galea a fost unul din sponsorii importanţi ai lui Oprescu pentru prezidenţialele din 2009.

Firma lui Oprescu

Offshore-ul cipriot deţine 70% din Anais Medical Center, firmă care operează una dintre cele două clinici Academica Medical ale doctorului Sorin Oprescu.

Administratorul afacerii ai cărei parteneri se pierd în paradisul fiscal din Cipru este firma Medical Prestige SRL, controlată de familia Oprescu şi de Galea Gizella, mama lui Cătălin Galea.

Fiul lui Oprescu şi Constantinescu Iulia au semnat un contract de administrare pe 0 lei ceea ce ridică serioase semne de întrebare legate de acţionariatul real al offshore-ului cipriot.

Cele şapte sereleuri au livrat echipamente medicale pe 275 milioane lei către spitalele bucureştene în perioada 2007-2001, afacerile lor explodând după ce Sorin Oprescu a ajuns primar general.

Pe lângă negociere, cea mai utilizată metodă pentru câştigarea contractelor este licitaţia cu o singură ofertă şi un singur câştigător în timp ce Caietele de Sarcini de la licitaţii sunt izbitor de asemănătoare cu detaliile tehnice ale unui anumit producător de echipamente medicale reprezentat în România de Gemedica SRL.

Click pe imagine pentru a vedea cum Sorin Oprescu, în calitate de primar general, dă bani din bugetul spitalelor Bucureştiului, subordonate primăriei, unor firme apropiate familiei şi prietenilor săi.

Citiţi şi:

  • EXCLUSIV EVZ. Sorin Oprescu, naşul mafiei spitalelor bucureştene
  • Cum pun SRL-uri de apartament mâna pe banii spitalelor din Bucureşti
  • Omul lui Vîntu, în reţeaua SRL-urilor din jurul familiei lui Oprescu
  • Sorin Oprescu, speriat de dezvăluirile EVZ

Nu rataţi în ziarul de mâine noi dezvăluiri legate interesele din jurul lui Sorin Oprescu.