Cele mai aşteptate jocuri pe console şi computere

Cele mai aşteptate jocuri pe console şi computere

Gammerii trebuie să-şi antreneze degetele intens. Toamna aceasta se vor lansa cele mai recente şi mai spectaculoase versiuni ale jocurilor populare.

Pregătiţi-vă să deveniţi actori. Toamna aceasta, cele mai cunoscute jocuri pe console şi pe calculator îşi vor lansa noile versiuni. Specialiştii au perfecţionat atât de bine grafica, încât ai impresia că eşti tu însuţi personaj într-un film. Odată cu expansiunea uriaşă a gadgeturilor, care au cucerit întreaga lume, sau a tehnologiei 3D, ce a devenit rapid destul de accesibilă, industria producătorilor de jocuri a turat motoarele la maxim ca să nu piardă teren.

Obiectivul principal: personajele şi decorul trebuie să arate cât mai aproape de realitate. Iar un lucru e limpede, versiunile pe care le jucai în urmă cu un an sunt total depăşite. E ca şi cum ai face o comparaţie între un telefon cu butoane de plastic şi ecran cât un ceas de mână şi un smartphone cu touchscreen şi display ca o carte poştală.

Război şi fotbal la tine în cameră

Probabil, unul dintre cele mai spectaculoase jocuri va fi FIFA 12. S-a lucrat foarte mult la schemele pe care le poţi face prin intermediul consolei sau tastaturii. Nu e exagerat dacă spui că noua versiune a FIFA seamănă izbitor cu un meci adevărat pe care îl urmăreşti la televizor. Plonjoanele, schemele, şuturile la poartă sau intervenţiile portarilor se apropie izbitorde realitate. Need for Speed The Run este şi el aşteptat cu mare interes de gammeri. S-a îmbunătăţit foarte mult grafica, sunt mult mai multe aventuri, iar acţiunea este mult mai intensă. De asemenea, de excepţie va fi şi Call of Duty: Modern Warfare 3. Imaginile sunt fantastice, iar la tine în cameră se va desfăşura un adevărat război.

Profilul jucătorului român

În România, cele mai vândute jocuri sunt StarCraft, World of Warcraft şi FIFA. Best Distribution, compania care deţine 75% din vânzările de jocuri din România, a făcut o analiză a profilului gamer-ului român. Astfel, consumatorul constant de jocuri video, care reprezintă 25% din piaţă, este segmentul de vârstă suprins între 18 şi 25 de ani.

Cei care se joacă ocazional reprezintă 50% din piaţă, iar de cele mai multe ori sunt persoane care au peste 25 de ani. Reprezentanţii distribuitorilor de jocuri apreciază că anul trecut s-au vândut în jur de 300.000 de jocuri, iar anul acesta se aşteaptă la o creştere de cel puţin 20%.

Pokemon şi Super Mario sunt în top

În lume, topul vânzărilor de jocuri video sunt dominate de un personaj celebru. Aventurile din New Super Mario Bros au fost atât de apreciate, încât s-au vândut în 10 milioane de copii în întreaga lume şi, din câte se pare, e un record destul de greu de egalat.

În aceeaşi ierarhie, locul secund este ocupat tot de un personaj apreciat de cei mici, Pokemon. Versiunea HeartGold a fost cumpărat în 8,5 milioane de bucăţi. Locul al treilea a fost adjudecat de Red Dead Redemption, în care erorii principali sunt nişte cowboy.

LANSĂRI

Ne puteți urmări și pe Google News