Un primar PDL îşi dă demisia pentru a ajuta comuna în campania electorală

Un primar PDL îşi dă demisia pentru a ajuta comuna în campania electorală

Primarul comunei constănţene Albeşti, PDL-istul Gheorghe Moldovan, susţine într-o scrisoare deschisă ca "am ajuns la capătul puterilor" şi intenţionează să renunţe la funcţie pentru că, "demisia este singura soluţie de salvare a comunei".

În scrisoarea plină de greşeli de ortografie, primarul crede că problemele comunei s-ar putea rezolva numai prin organizarea altor alegeri locale.

Gheorghe Moldovan dă ca exemplu alegerile pentru comuna Bărăganu după moartea fostului edil, "cerândumi scuze familiei fostului primar, când fiind singurele alegeri din judeţ, toate partidele s-au repezit să cunoască şi să rezolve toate problemele comunei, drumuri, apă, alimente pentru populaţie".

Înainte de a-şi explica gestul şi de a expune problemele pe care nu a reuşit să le rezolve, primarul Gheorghe Moldovan ţine să amintească în scrisoare că "am preluat administrarea comunei Albeşti ca primar în urma alegerilor locale din 2008 din partea PDL dupa 16 ani de administraţie PSD, am câştigat toate algerile care au avut loc parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale la un scor foarte bun pentru judeţul Constanţa, cunoscut ca fief al PSD şi tot de atunci au început toate problemele".

Face referire la datoriile comunei, la falsuri în acte imputate fostului primar şi fostului secretar al comunei Albeşti, la faptul că din cauza lor şi a altor instituţii primăria are conturile blocate, la Consiliul Judeţean Constanţa “care ne-a scos din program lucrările (la un drum de pământ), vorbeşte despre cele 5 localităţi ale comunei şi de lucrările excutate “la un nivel calitativ foarte slab" de fostul primar, despre lipsa curentului electric, a bisericilor, licitaţii trucate, despre “un Consiliul Judeţean care nu ne-a sprijinit deloc" şi nu în ultimul rând despre “terenuri extravilane data la tot felul de persoane care nu se încadrau în lege poate poliţişti, poate judecători, poate hotelieri".

Gheorghe Moldovan nu uită să menţioneze că “la toate aceste s-a adăugat şi criza economică care ne-a afectat din toate punctele de vedere, mulţi oameni din funcţionari primăriei fiind plecaţi la îngrijit bătrâni în străinătate (8 persoane), noi primarii PDL fiind cei mai expuşi din acest punct de vedere". Şi cu toate aceste condiţii “am rezistat 3 ani punând foarte mult suflet şi toată energia mea în tot ce a trebuit să fac în comună de multe ori aducând mulţi bani de acasă şi nu puţini de exemplu: dezăpeziri în două ierni grele cu utilaje în toate satele proprietate fostei mele societăţi la care lucrează băiatul meu, activităţi culturale cum ar fi susţinerea ansamblului folkloric la deplasări concursurilor naţionale şi internaţional, organizarea festivalului internaţional concurs ,,DOBRIGE MANDRA GRADINA" trei ediţi la Albesti, activităţi culturale cu ocazia fiilor satului, hram, zilele şcolii etc., sponsorizarea echipelor de fotbal din comună, donarea locului pt. biserica satului Albeşti , cumpărarea terenului şi construirea casei parohiale din Vartop etc". Şi pentru că acum numai are nicio soluţie," toate aceste problem le-am adus la cunăştinţa tuturor instituţiilor statului". Mai exact ,"falsurile şi toate neregulile din administraţia defectuoasă şi intentioasa din anii trecuţi într-un dosar care a fost instrumentat de Politia Mangalia înpreune cu procurorul Trandaf care le-a declinat Politiei Constantei unde a ajuns la ofiterul Smichina pentru invechire cred eu. Am cerut in nenumărate rânduri lamuriri şefilor Politiei Constanţa domnului Zheu atunci in funcţie, ministrului Vasile Blaga şi nimic. Am trimis memori cu situatia comunei Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Dezvlotari, Preşedenţiei, CJC Constanta, conduceri PDL Constanţa de la momentul acela, Parlamentarilor“.

Primarul Moldovan trage concluzia că "pentru comuna Albeşti ar fi mai util în momentul de faţă un primar mort decât unul viu pentru a debloca problemele din comună" precizând totuşi că ,"în condiţiile în care nu ne putem controla moartea singura soluţie pe care o am la îndemână este demisia".

VEZI AICI SCRISOAREA PRIMARULUI PDL ALBEŞTI GHEORGHE MOLDOVAN

Ne puteți urmări și pe Google News