Debranşări cu urlete şi dureri de cap pe străzile constănţene

Debranşări cu urlete şi dureri de cap pe străzile constănţene

RAJA a ieşit la opritul robinetelor la consumatorii care locuiesc la case şi care nu mai plăteau nimic de aproape un an. Ca pe vremea fonciirei din „Moromeţii”, rău-platnicii s-au jelit în faţa echipelor RAJA, iar cei mai mulţi dintre ei au scos banii pe loc.

Debranşări cu scandal într-un cartier din centrul Constanţei, într-o acţiune organizată de Regia Judeţeană de Apă. Echipele de muncitori ale Regiei, care veniseră să întrerupă alimentarea cu apă pentru neplata facturilor restante, au fost întâmpinate cu pietre şi injurii de către consumatorii casnici debitori din ”piaţa Chiliei”.

Datornicii fuseseră somaţi şi notificaţi încă din primăvară, asupra restanţelor înregistrate la plata facturilor pentru consumul de apă însă au ignorat avertismentele în speranţa că vor fi trecuţi cu vederea. Când au văzut că utilajele încep să spargă trotuoarul pentru a ajunge la apometru, mulţi dintre datornici au găsit repede banii pentru plata restanţelor. Fiul lui Fatime Tavi a scos din buzunar contravaloarea în euro a sumei de 1.000 lei şi a achitat datoria părinţilor.

Pentru că nu au putut intra într-o curte pentru a sigila apometrul, muncitorii Regiei au vrut să spargă asfaltul proaspăt pus, de pe strada Dobrogei. „Nu a mai fost însă nevoie pentru că din curte a apărut proprietăreasa, Cheanie Ismail, însoţită de o mulţime de rude agitate. Femeia a fost ajutată cu bani, 500 de lei, de fiica unui interlop constănţean, rudă cu datornica. Din „spirit de solidaritate”, vecinii au făcut un scandal monstru fiind însă potoliţi de agenţii de pază care supravegheau acţiunea de debranşare.

La o vilă cu două etaje, soţia proprietarului Demis Iaşar a încercat să negocieze cu inspectorii RAJA dar în final a scos din buzunar 800 lei şi a plătit restanţa la plata apei potabile consumate. Cinci familii care locuiesc însă în aceeaşi curte de pe strada Sarmisegetuza au rămas fără apă potabilă. Proprietarul, Emil Alexandru, nu a putut plăti suma restantă în valoare de 715 lei.

Purtătorul de cuvânt al RAJA Constanţa, Irina Oprea, spune că acţiunile de debranşare a rău-platnicilor care ignoră notificările, somaţiile, propunerile de reeşalonare a datoriei la apă, vor continua în zilele următoare.   

Ne puteți urmări și pe Google News