RĂZBOI LA POMPĂ: Protest inedit la Năvodari

RĂZBOI LA POMPĂ: Protest inedit la Năvodari

Cel puţin 60 de tineri din Năvodari s-au adunat cu maşinile în centrul oraşului şi s-au îndreptat spre o benzinărie din apropierea rafinăriei Petromidia, pentru a protesta faţă de majorarea continuă a preţului la combustibil.

Spre deosebire de seara trecută cand au blocat benzinăria cu maşinile şi au alimentat cu cateva picături de combustibil, în această seară au găsit o altă formă de protest.

Au ales să procure un cal alb pe care l-au legat de o rablă amplasată în fruntea coloanei de maşini. Coloana cu calul şi rabla în faţă, urmată de cel puţin 10 maşini, s-a îndreptat spre benzinărie. Ajunşi la faţa locului, tinerii intenţionau să lege calul de o pompă de alimentare, dar au fost îndrumaţi, de poliţiştii desemnaţi să asigure ordinea publică, să renunţe la această formă de protest, pentru a nu fi amendaţi, deoarece nu aveau semnalizare convenţională.

Tinerii au continuat  boicotul. Unul dintre ei a spus în glumă că îşi va vinde maşina: "o să ne luăm cai, deoarece cu două kilograme de fân ajungem la facultate".

Seara trecută, aceeaşi tineri au alimentat benzină chiar şi de 15 bani. aşa că  "picătura" de combustibil nu le-a ajuns nici pană la ieşirea din staţie. În faţa poliţiştilor , tinerii se adunau şi impingeau maşinile in şi dinspre benzinărie. Pentru că au scandat "hoţii, hoţii!", poliţiştii i-au amendat pentru tulburarea ordinii publice şi au primit in schimb , "ruşine, ruşine, să vă fie!".

Ne puteți urmări și pe Google News