ALEGERI LOCALE 2012. Mazăre se leapădă de Tusac şi susţine candidatul independent la primăria Mangalia

ALEGERI LOCALE 2012. Mazăre se leapădă de Tusac şi susţine candidatul independent la primăria Mangalia

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat în urmă cu puţin timp că: "în opinia mea, ar trebui ca dl Tusac să se retragă şi candidatura să se joace cu cei care sunt pe locul 1 şi 2, cred că nu este bine pentru Mangalia să câştige Iorguş, cred că bine să se încerce o altă variantă".

Mazăre spune însă că decizia de a candida sau nu pentru Primăria Mangalia la alegerile din 24 iunie, aparţine lui Mihai Claudiu Tusac, "dacă nu se retrage, va candida cu sprijinul PSD-ului". A ţinut însă să precizeze că PSD a pierdut la Constanţa două oraşe importante, Mangalia şi Cernavodă, "oraşe în care primarii PSD nu au reuşit să fie înţelepţi şi să adune energiile ca să gospodărească oraşul. Au preferat luptele pe care după patru ani, la scadenţă, le-a decontat populaţia". Întrebat de EVZ când se va lua totuşi o decizie politică pentru susţinerea candidatului independent, susţinut de liberali, Cristian Radu, Mazăre a  răspuns, "când vrem noi, v-am lămurit?". BEC a transmis că "principalele neregului semnalate la dosar sunt legate de afectarea rezultatului final prin prelungirea votării după ora 21.00 şi prin întocmirea eronată a unor procese verbale". Decizia BEC de anulare a alegerilor de la Mangalia, contestată la ÎCCJ Decizia BEC de anulare a alegerilor pentru primăria şi consiliul local Mangalia, nu şi pentru Consiliul Judeţean Constanţa, a produs nemulţumire în rândul celor care l-au susţinut pe câştigătorul PDL din 10 iunie şi speranţe pentru susţinătorii perdanţilor, independentul Cristian Radu şi PSD-istul Mihai Claudiu Tusac. Constatările BEC sunt rezultatul contestataţiilor primite de la PSD, PNL, PC şi din partea candidadului independent Cristian Radu. Acesta a declarat pentru EVZ că a "sesizat BEC încă din seara alegerilor cu privire la faptul că, la mai multe secţii de votare din oraş, s-a votat şi după 21.00. Am prezentat documente în acest sens", dar nu putut găsi o explicaţie pentru decizia de reluare a alegerilor doar pentru primărie şi consiliul local. Cristian Radu, care în campania electorală a fost susţinut de PNL, nu ştie dacă în 24 iunie va fi sprijint şi de PSD al cărui candidat, Mihai Claudiu Tusac, s-a situat după el în sufragii. "Oricum am am avut un mic USL pentru că am fost susţinut de ACD, PNŢCD, de Uniunea Turcă şi de o parte dintre membrii PSD", a dat lămuriri independentul Cristian Radu care, pentru a candida la Mangalia, a renunţat la şefia Comisariatului Judeţean al Gărzii Financiare Constanţa.

Soarta candidadtului PSD, incertă

Decizia de reorganizare a alegerilor i-a dat aripi celui de al treilea clasat  PSD-ul  Mihai Claudiu Tusac , căzut în dizgraţia lui Radu Mazăre  care a declarat că " mă aşteptam să piardă, pentru că nu poţi să construieşti dacă eşti pus numai pe scandal". Acum Tusac îşi pune cenuşă în cap şi aşteaptă o nouă şansă . Pe lângă acuzaţiile de " fraudare  masivă " a alegerilor de la Mangalia, Tusac vine cu o declaraţie dezarmantă, " planurile sunt ca cel mai bun să câştige, cel mai bun să fie din USL şi numai eu sunt din USl. Mi se pare normal ca , în sensul normalităţii din ţară, să mergem şi noi spre USL". Candidatura lui pentru 24 iunie nu este încă bătută în cuie. Liderul PNL Constanţa, deputatul George Dragomir a declarat pentru EVZ că " urmează să discutăm în scurt timp cu Radu Mazăre ,Nicuşor Constantinescu şi eventual cu Victor Ponta pentru a stabili dacă independentul Cristian Radu va fi sprijinit şi de PSD".

Susţinătorii lui Iorguş: "Mangalia nu va fi niciodată un oraş roşu"

Susţinătorii PDL-istului Zanfir Iorguş sunt indignaţi şi în acelaşi timp îndârjiţi, "în urmă cu patru ani ne-au furat, am revenit acum, ne-au furat din nou, noi cei din Mangalia vrem să fim conduşi de oameni din Mangalia, nu de la Bucureşti, politic. Mangalia nu va fi niciodată un oraş roşu, nu ne pot forţa, ne vom mobiliza".

Deputatul Zanfir Iorguş, câştigătorul alegerilor de duminică, este la Bucureşti. "Nu voi pleca de aici până nu voi reuşi să depun contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva deciziei BEC de anulare a alegerilor de la Mangalia. E alarmant şi strigător la cer că s-a ajuns până la acest nivel cu decizia politică, se creează astfel un precedent periculos. Şi ,după cum cred cei de la BEC, după ora 21.00 s-a votat numai pentru primar şi pentru consiliul local municipal, în ce ţară trăim?". Iorguş a dat de înţeles că dacă ÎCCJ îi va respinge contestaţia se gândeşte să renunţe la candidatură, "pentru că jocurile par deja făcute". Pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente, care, în campania electorală de la Mangalia au cunoscut forme violente, impresionante forţe de jandarmi şi poliţie au fost mobilizate în oraş, încă de aseară. CITIŢI ŞI:

  • ALEGERI LOCALE 2012. Votarea se repetă în cinci localităţi

Ne puteți urmări și pe Google News