Anunţ pe site: Al Qaida recrutează atacatori sinucigaşi

Anunţ pe site: Al Qaida recrutează atacatori sinucigaşi

Organizaţia teroristă al Qaida din Peninsula Arabică a postat anunţuri publicitare pe mai multe site-uri jihadiste, în care se oferă să recruteze şi antreneze potenţiali atacatori sinucigaşi care să comită atentate în SUA, Israel şi Franţa.

În anunţurile publicitare, voluntarilor li se cere să intre în contact prin e-mail şi să ofere detalii despre propriile lor experienţe, dar şi să propună eventuale ţinte. Toate aceste "oferte" se găsesc pe mai multe forumuri jihadiste, printre care Al-Fidaa, Shmoukh al-Islam şi Honein. "Scopul acestui antrenament este de a continua alături de fraţii noştri care încearcă să ducă la îndeplinire operaţiuni de ucidere şi masacrare a inamicilor Islamului", se spune în anunţul atribuit reţelei al Qaida din Peninsula Arabică, potrivit "Daily Mail".

"Este acum tot mai clar că jihadul individual sau ceea se numeşte şi 'lupul singuratic' a devenit tot răspândit, iar rezultatele sale au început să apară - pe scurt, este vorba despre o operaţiune jihadistă completă care trebuie realizată de un singur atacator". În anunţ se mai spune că ţintele atacurilor sunt toţi cei "care luptă împotriva musulmanilor şi a Islamului", iar prioritate trebuie acordată americanilor, israelienilor, francezilor şi britanicilor.

Al Qaida foloseşte frecvent formurile jihadiste de pe internet pentru a posta declaraţii privind revendicarea unor atentate sau pentru a comunica anumite lucruri adepţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, SUA au confirmat că numărul doi al reţelei teroriste, Abu Yahya al-Libi, a fost ucis în urma atacului unei drone a CIA, în Pakistan.