Se varsă sânge de candidați și se sparg capete prin țară. Bătăi ca-n „7 păcate” între lipitorii de afișe| VIDEO

Se varsă sânge de candidați și se sparg capete prin țară. Bătăi ca-n „7 păcate” între lipitorii de afișe| VIDEO

În Vâlcea, în mai multe comune au fost incidente. Când se întâlnesc echipele de campanie ale candidaților, iese măcel. Se rup bucăți din garduri și se bat până ajung în spital. O bătaie generală s-a produs și-n Mangalia, unde lupta electorală a fost încinsă de la începutul campaniei.

Un adolescent din localitatea Sineşti, care îşi susţine fratele la funcţia de primar din partea UNPR, a fost bătut de câţiva tineri din tabăra contracandidatului de la USL.

Tinerii s-au bătut cu pumnii şi picioarele, iar mai apoi au rupt uluci dintr-un gard şi s-au lovit fără milă. Tânărul, Alexandru Ştefan Hălăstăuan, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Mun Horezu. Tânărul a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale.

Scandalul a pornit de la afișajul stradal. „Ne-am certat de mai multe ori. Duminică după amiaza m-au şicanat în trafic un grup de tineri printre care se afla si Constantin Popescu de la USL. Mi-a blocat maşina şi-au alergat până în curtea unui localnic. Ulterior, a venit şi fratele meu şi a inceput scandalul. Recunosc că eu am rupt o scândură din gard, dar nu am lovit pe nimeni”, a spus Alexandru Ştefan Hălăstăuan. Încăierare electorală la Mangalia Scandal electoral și la Mangalia, potolit cu spray-uri lacrimogene şi bastoane.

S-a întâmplat în această după amiază când echipele PDL şi PSD s-au luat la bătaie ,şi-au dat pumni şi picioare, s-au înjurat ,în faţa primăriei ,până la intervenţia poliţiei şi a jandarmeriei.

Scandalul a pornit de la un banner al PSD  instalat pe blocul din faţa primăriei, în care candidatul PDL la primărie Zanfir Iorguş era acuzat că ,în calitatea lui de deputat , a sărăcit pensionarii şi salariaţii cu 25%.

PDL a obţinut la Biroul Electoral Municipal obligarea echipei PSD să dea jos bannerul. Susţinătorii primarului PSD Mihai Claudiu Tusac au vrut astăzi să pună bannerul la loc dar au fost văzuţi de echipa PDL şi totul a generat într-o bătaie generală.

Unul dintre candidaţii la consiliul local Mangalia din partea PDL s-a ales cu mâna ruptă de un contracadndidat de la PSD, împotriva căruia va face plângere. Încăierarea s-a terminat şi spiritele s-au calmat abia după intervenţia  forţelor de ordine.

Candidatul PPDD: „Au dat în mine ca într-un animal”

O altă bătaie electorală a avut loc în localitatea Balcesti, unde susținătorii de campanie ai partidelor PP-PD și cei ai USL s-au bătut până s-au umplut de sânge.

Petre Găianu, membru PP-DD, candidat pentru Consiliul Local Bălceşti, a fost bătut cu o ulucă dintr-un gard de susţinătorii de campanie ai actualului primar Ion Cureleanu. „Mi-au spart capul cu o ulucă ruptă dintr-un gard, au dat în mine ca într-un animal”, povesteşte Petre Găianu. Victima are nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale. 

Scandalul de la Bălceşti a  pornit de la câteva mașini parcate neregulamentar, care aparţinea staffului de campanie al  USL. În ambele cazuri, Poliția a întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violențe.

40 de elevi premiați fără motiv de candidatul din Vlădești

Cătălin Mamotă, candidat PDL la primăria Vlădeşti – Vâlcea, a oferit mită electorală mai multor elevi de la şcoala din localitate, pachete  în care se aflau 100 de lei și dulciuri. Pungile nu erau inscripționate cu sigla vreunui partid dar au fost oferite de către candidat chiar la clasa unde fratele său, Valentin Mamotă, candidat la Consiliul Local, este diriginte.

Candidaţii susţin că premiile au fost oferite doar elevilor care au participat la gala „Zece pentru performanţă”, care a avut loc în localitate. „Competiţia însă nu s-a terminat, abia pe 15 iunie se vor şti câștigătorii. Peste 40 de elevi au primit atenţiile  fără a se ţine cont de vreun criteriu de selectie şi fără a fi informată conducerea şcolii în prealabi”, sustine directorul şcolii.

Părinţii au făcut plângere la poliţie iar cei doi candidaţi s-au ales cu dosar penal pentru mită electorală.  

Ne puteți urmări și pe Google News