Campanie marcată de violență: candidat țărănist, băgat în spital de niște „fanii” PSD. Are patru coaste rupte și pomeții distruși

Campanie marcată de violență: candidat țărănist, băgat în spital de niște „fanii” PSD. Are patru coaste rupte și pomeții distruși

La Mereni, în Constanța, intimidarea fizică a adversarilor este practicată pe față. Primarul a trecut prin toate partidele politice, acum patru ani era de la PDL, iar acum e în USL. Un camion încărcat cu alimente și băutură pentru săteni a fost descărcat în fața școlii, unde a fost depozitată.

Mereni este o comună din sud estul judeţului Constanţa în care, cu excepţia  câtorva furtişaguri, nu se întâmplă mare lucru între campaniile electorale. Acum însă, aşezarea cu 2.185 de locuitori parcă a dat în clocot. 

L-au rupt în bătaie pe bietul om

Localnicii au uitat  de „economia exclusiv agrară” a satului şi s-au apucat de politică. Nu prea ştiu ei pentru ce partid mai candidează politicienii locali pentru că „s-au tot schimbat, au trecut de-a lungul anilor de la un partid la altul dar  noi ştim pe cine să votăm”.

Susţinătorii celor cinci pretendenţi USL, PNŢCD, PDL, PP-DD şi PC la Primărie îşi împart pumni şi picioare, se înjură şi se ameninţă. Ilegalităţile se comit în văzul lumii. Un „ţărănist” este internat la spitalul din Constanţa cu patru coaste rupte şi faţa tumefiată de pumnii încasaţi de la câţiva „pesedişti” pentru că a indrăznit să spună că nu mai votează cu primarul liberal, care acum patru ani era cu PDL şi acum e cu PSD. 

Flagrant: camionul din care se descarcă mici, bere și alte băuturi

Primăria nu are poliţie locală, doar nişte agenţi de pază, iar cel mai apropiat post de poliţie este la Topraisar. „Ce vă miraţi aşa, campania asta electorală e mai bună decât campania agricolă, candidaţii au cu ce să ne convingă, ia uitaţi-vă la camionul ăla, îl vedeţi?, se descarcă pachetele, se depozitează în şcoală şi de acolo sunt duse la petreceri pe câmp sau acasă la oameni, sunt mici, bere şi alte băuturi” comentează atotştiutor şi amuzat nea Fănică. Nu-și dă numele complet: „Ce, vreţi să ajung şi eu in spital?”   Primarul a coborât dintr-ul Mercedes elegant în mijlocul unui scandal: „Pac-pac pe 10 iunie”

Candidatul PC la primăria Mereni, Cezar Puf, se incaieră, la cei 61 de ani ai săi, cu viceprimarul PSD Iulian Olteanu, după ce acesta l-a întâmpinat cu „ce faci, bre, mai ai curaj să ieşi după ora 21 din casă?”.

Conservatorul, fost cadru militar, mai să facă infarct: „Mă ameninţi tu pe mine, te dai şmecher, oştile stau faţă în faţă  la alegeri, mergem la distrugerea inamicului, voi daţi oi, daţi mici, bere, ştim totul, o să vedeţi voi sâmbătă, când la Mereni vin doi generali să vă spună cine am fost eu”.

Ameninţările şi jignirile reciproce continuă şi după sosirea primarului Gheorghe Chiriac, candidat pentru al patrulea mandat, acum din partea USL. Edilul coboară dintr-un Mercedes elegant, ţine partea viceului şi, fluturând cheile maşinii, îşi trimite contracandidatul la plimbare: „Vorbim pe 10 iunie, când ştampilele vor face pac-pac”.   Luptă politică: i-au tăiat cauciucurile și l-au amenințat că-i dau foc la casă

Supărarea pensionarului militar pleacă de la faptul că USL afișează în sat alianța ce include și PC, or el candidează pe cont propriu din partea acestui partid. „A făcut contestaţie, după câte ştiu”, reacţionează primarul Gheorghe Chiriac. În ajutorul candidatului PC au sărit nişte consăteni, candidaţi de la PNŢCD şi PDL, care acum sunt priviţi ca duşmanii primarului. Ţărănistul Florea Ciucardel a păţit-o deja: „Mi-au spart maşina, o troacă pe care o luasem de la bulgari cu 400 euro, mi-au tăiat cauciucurile  şi, în şedinţa de Consiliu Local, m-au ameninţat că-mi dau foc la casă”. CITIŢI ŞI:

  • A început bătaia electorală. Şase persoane, agresate de susţinătorii unui fost primar | IMAGINI ŞOCANTE

Ne puteți urmări și pe Google News