Socoteala locurilor de veci a lui Oprescu

Socoteala locurilor de veci a lui Oprescu

Municipalitatea a angajat o firmă, încă din 2009, ca să numere mormintele contra a 1,5 milioane de euro. Haosul este acelaşi, iar multe parcele se vând tot la negru.

Până se va termina numărătoarea mormintelor, lucru promis de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, încă de la începutul mandatului său, pe "piaţa neagră" se vând şi se cumpără locuri de veci cu sume de zeci de ori mai mari decât prevede legea. Asta, chiar dacă mormintele pot deveni "proprietate privată" doar cu condiţia ca locul respectiv să fi fost concesionat, în prealabil, cel puţin şapte ani, către aceeaşi persoană. Sistemul nu va rezolva "gropile comune"

Potrivit reprezentanţilor Ad­­ministraţiei Cimitirelor şi Crematorilor Umane (ACCU), inventarierea şi cadastrul cimitirelor vor fi finalizate la sfârşitul lunii aprilie. Numai că, odată finalizată numărătoarea nu se va rezolva şi problema deţinerii unui mormânt de către mai mulţi proprietari.

"După introducerea în evidenţa informatizată a locurilor de veci, se va clarifica situaţia juridică a fiecăruia. După, vom putea asigura accesul liber al cetăţenilor la consultarea datelor din sistem, sperând să îmbunătăţim percepţia publică privind ACCU şi să sporim gradul de încredere", au explicat reprezentanţii Administraţiei. Oprescu promite bonus firmei Deşi Primăria susţine că nu ştie câte locuri de veci sunt, în documentaţia de atribuire a contractului se specifică că, dacă firma va număra cel puţin 11.082 de locuri în plus, adică 5% din totalul oficial, aceasta va primi un "bonus" financiar. Tot în caietul de sarcini, pe baza căruia s-a atribuit contractul, se specifică faptul că ar exista, în prezent, 221.653 de locuri de veci în cimitirele municipalităţii. Piaţa neagră: 5.000 de euro locul de veci

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cauză că nu prea mai sunt locuri libere în cimitire, un mormânt costă de zeci de ori mai mult pe piaţa neagră decât ar costa dacă ar fi cumpărat de la ACCU. În cimitirul Bellu, pe piaţa neagră, un loc poate costa şi 5.000 de euro, în timp ce legal, concesionarea unuia pe termen nelimitat, într-un cimitir "central", costă aproximativ 70-100 de euro.

În Capitală nu a mai fost construit niciun cimitir nou. În încercarea de a stopa corupţia, s-au montat la intrarea în cimitire, bannere pe care scrie "Contravaloarea prestărilor de servicii efectuate de salariaţii ACCU se achită numai la casieria secţiei teritoriale".  "Cei care se duc în cimitire la morţii lor au dreptul să calce pe asfalt", aşa explica investiţiile de 24.236.920 de euro SORIN OPRESCU, primarul Capitalei Citiți și:

  • Bilanțul lui Oprescu în patru ani: Nimic pentru locuințe sociale, maidanezi și retrocedări
  • INTERVIUL 2+1. Nicuşor Dan: 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu
  • TOP 10 minciuni ale lui Oprescu
  • Casele sociale-fantomă ale lui Oprescu
  • Oprescu nu a avut bani de case, dar a cumpărat ceasuri aurite