Cum să consumaţi minim 2 litri de parizer pe zi, la membrană

Cum să consumaţi minim 2 litri de parizer pe zi, la membrană

Sau de carne de porc, muşchi file, kaiser vrac. "Evenimentul zilei" a descoperit o nouă dietă, care a cucerit România, în secret.

Reţeta secretă a lui Parizer Factory sau cum industria alimentară, ne serveşte. Doza minimă recomandată de apă, pe cap de adult, poate să fie absorbită, subtil şi facil, prin carnea cu apă. Sau prin apa cu carne. Aşadar, a anchetat gazeta, românii mănâncă apă cu carne. Este ceva rău în asta ? Îi pasă cuiva ?

Aţi cumpăra mezeluri cu etichetă 40% apă ?

Unii ar spune că nu. Însă doar aşa se explică de ce mezelurile proaspete sunt ieftine, pentru că sunt un cumul de apă şi resturi de carne tocată. Şi nişte aditivi.

Goana după profit, nu după binele mâncătorilor, nu le permite producătorilor de mezeluri ietfine să pună pe etichetă adevărul: "Vă vindem apă !" Sau să spună că au cei mai ieftini cremvurşti pentru că de fapt injectează apă. Multă, multă. Dacă consumatorii nu îi obligă, iar autorităţilor nu le pasă de conţinutul hranei puse românilor la dispoziţie, lasă să bage fraierii şuncă cu apă în ei ! Apa cu carne, secretul prosperităţii companiilor de mezeluri

În toate cataloagele de supermarket, vedetele sunt produsele din carne, mezeluri proaspete, foaaarte ieftine. Un specialist în astfel de produse recunoaşte că o şuncă sub 10 lei kilogramul este umflată la greu cu apă. Şi observăm noi, în toate locurile, fabricanţii de mezeluri se plâng că au scăderi de vînzări. Nu se plâng însă că nu au suficientă apă să ne vândă, sau insuficientă membrană artificială în care să pună atâta amar de apă. Probabil însă că maţul gros este un alt secret pentru care industria de mezeluri nu are patent.

Apa este de la Dumnezeu. Iar în timpul acesta, în loc să ne preocupăm cu organizarea unei politici adevărate în ce priveşte hrana, întoarcem spatele acestei probleme. Şi nu ne pasă cu ce se hrănesc românii. Pentru că suntem săraci ? Slow Food înseamnă susţinerea dreptului de a alege hrana, a dreptului de a ne împotrivi industrializării excesive a conţinutului frigiderului. O mare parte din noi, suntem indiferenţi. Voi ?!

Ne puteți urmări și pe Google News