PSD Buzău se încăpățânează: Candidatul USL la șefia CJ să fie pesedist. Altă variantă nu este acceptată

PSD Buzău se încăpățânează: Candidatul USL la șefia CJ să fie pesedist. Altă variantă nu este acceptată

PSD Buzău continuă să se pună de-a curmezişul dorinţelor co-preşedinţilor USL privitoare la modul de distribuire a candidaturilor la locale în acest judeţ. Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a anunţat că organizaţia pe care o conduce va susţine candidatul USL la şefia CJ doar dacă acesta va fi reprezentantul PSD, "altă variantă nefiind acceptată".

"Le-am solicitat în repetate rânduri celor doi co-preşedinţi ai Uniunii Social Liberale, Victor Ponta şi Crin Antonescu, să repare greşeala prin care au desemnat un reprezentant al PNL să candideze pentru o funcţie ce a fost câştigată prin voinţa electoratului de către PSD şi am insistat să fie nominalizat reprezentantul PSD, domnul Victor Mocanu, drept candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean. De asemenea, am solicitat ca, în cazul în care cei doi co-preşedinţi nu revin asupra nominalizării, să fie de acord cu candidaturi separate PSD şi PNL pentru Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean, fără ca prin aceasta să se considere că USL «s-a rupt» la Buzău", a transmis Boşcodeală, printr-un comunicat de presă, poziţia filialei sale.

În schimbul primirii acestei candidaturi, liderul PSD Buzău se arată dispus ca, după alegerile locale, să construiască, împreună cu PNL şi PC, alianţe în consiliile locale, iar la alegerile parlamentare din toamnă să aibă candidaţi comuni sub sigla USL.

"Cred că am fost destul de clar, PSD Buzău va susţine fie candidatul USL, dacă acesta va fi reprezentantul PSD, fie cadidatul partidului, dacă vom candida pe liste separate, altă variantă nefiind acceptată", a subliniat Boşcodeală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a anunţat că, dacă USL nu va reveni asuspra deciziei de a-l susţine pe liberalul Cristi Bîgiu la Consiliul Judeţean, ia în calcul să candideze ca independent la alegerile din vară, pentru a obţine un nou mandat.

În replică, liberalul Cristi Bîgiu, candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzău, spune că este absurd ca PSD Buzău să ceară candidaturi separate pentru şefia Consiliului Judeţean, atâta vreme cât există un protocol stabilit între aceste formaţiuni încă din toamna anului trecut.

"Nu înţeleg atitudinea domnului Boşcodeală. Am avut o întâlnire vineri în care a încercat să mă convingă să cedez această candidatură în favoarea PSD. I-am spus că este un lucru hotărât deja şi că nu avem ce discuta în această privinţă. Dacă pentru domnul Boşcodeală şi cei de la PSD nici declaraţia unui şef de partid, care e cea mai autorizată voce, nu clarifică lucrurile, atunci nu ştiu ce să mai cred. Evident că nu poate fi vorba despre candidaturi separate, pentru că avem un protocol semnat la nivel naţional. Nu putem să ne batem ca adversari în campania electorală, iar apoi brusc să fim prieteni şi să formăm majorităţi", a explicat vicepreşedintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.