Serghei Lavrov: ”Zilele în care Rusia primea lecții de la SUA au luat sfârșit”

Serghei Lavrov: ”Zilele în care Rusia primea lecții de la SUA au luat sfârșit”

Moscova a acuzat Statele Unite de amestec în procesul electoral din Rusia, prin finanțarea grupărilor de opoziție, înaintea scrutinului la care premierul Vladimir Putin candidează din nou la Kremlin.

”Zilele în care Rusiei i se făcea morală sau în care i se dădeau lecții au luat sfărșit”, a afirmat minstrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu publicat în ediția online a ziarului Rossiyskaya Gazeta.

Șeful diplomației de la Moscova a acuzat astfel Statele Unite că nu fac decât să continue stereotipurile din epoca Războiului Rece, încercând să pună la respect Rusia. ”Partenerii noștri americani înțeleg foarte bine acest lucru, dar inerția abordărilor din trecut și stereotipurile de la Washington sunt încă evidente”, a spus Lavrov, potrivit site-ului almanar.com.

”Noi răspundem cu fermitate ... la încercările de a afecta procesul electoral și politic din Rusia, inclusiv prin finanțarea unor grupări ale societății civile”, a continuat Lavrov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul rus de externe a amintit că SUA au o legislație strictă care interzice străinilor să finanțeze campaniile electorale, precizând că Rusia ar putea, de asemenea, să își modifice legile pentru a fi sigur că acest lucru se va aplica și unor organizații rusești, precum Golos. Și premierul Vladimir Putin a acuzat, anterior, Statele Unite, de incitare a protestelor de stradă, care au izbucnit la Moscova, în decembrie, în urma alegerilor parlamentare, și că ar continua să facă acest lucru înainte de scrutinul de duminică.