Rusia, pregătită să instaleze un nou sistem de rachete

Rusia, pregătită să instaleze un nou sistem de rachete

Mai multe baterii de rachete antiaeriene de tip ”S-400 Triumf” vor fi instalate, nu în lângă Moscova, așa cum se preconiza inițial, ci în zonele de frontieră şi de litoral din Rusia, înainte de sfârşitul anului 2012. Anunțul a fost făcut azi de comandantul şef al Forţelor strategice ruse, Aleksandr Zelin, pentru RIA Novosti.

”Spre deosebire de anii trecuţi, acest nou lot de rachete va fi dislocat nu în regiunea Moscovei, ci la frontiera Federaţiei Ruse”, a precizat generalul Zelin, fără a da mai multe date precise referitor la locul unde vor fi dislocate noile sisteme strategice.

Anterior, comandantul Flotei ruse din Marea Baltică, viceamiralul Viktor Cirkov afirmase că Ministerul Apărării ar intenţiona să desfăşoare până în aprilie sisteme de rachete strategice S-400 în regiunea Kaliningrad, la graniţa vestică a Rusiei cu Uniunea Europeană.

Triumf S-400 (iniţial S-300PMU-3) reprezintă sisteme de rachete antiaeriene cu rază mare şi medie de acţiune de noua generaţie. Conform militarilor ruşi, raza sa de acţiune ar fi de cel puţin de două ori mai mare decât a sistemului de apărare aeriană american MIM-104 Patriot. Fiecare sistem de acest tip este conceput să detecteze simultan şi să atace până la 36 de ţinte cu un număr de 72 de rachete teleghidate, până la o distanţă de 400 de km, inclusiv avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice.

Ne puteți urmări și pe Google News