Vicepreşedintele CSM, Gheorghe Muscalu: Nu am fost invitaţi la şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei; vom veni cu o poziţie publică a CSM

Vicepreşedintele CSM, Gheorghe Muscalu: Nu am fost invitaţi la şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei; vom veni cu o poziţie publică a CSM

Vicepreşedintele CSM, Gheorghe Muscalu, a declarat joi că membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost invitaţi la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei din această săptămână şi că s-a făcut o solicitare către preşedintele Senatului pentru participarea la activităţi în cazul în care acestea se vor relua.

"Nu am fost invitaţi (la ultima şedinţă a Comisiei de revizuire a Constituţiei - n.r.). Din cauza aceasta am pus pe ordinea de zi astăzi această problemă. Domnul preşedinte (al CSM, Adrian Bordea - n.r.) a făcut o solicitare preşedintelui Senatului, care este preşedintele Comisiei de revizuire, în cursul zilei de ieri. Astăzi vom veni cu un comunicat şi cu o poziţie publică a CSM, urmare a dezbaterilor din cadrul activităţii de plen, încât să solicităm să participăm la activităţi, dacă se reiau sau dacă nu au fost finalizate", a afirmat Muscalu la finalul şedinţei CSM.

Potrivit acestuia, CSM are atribuţia constituţională, legală, de garant al independenţei justiţiei şi face parte din autoritatea judecătorească, "chiar dacă se fac modificări pe competenţe ale judecătorilor şi procurorilor".

Ne puteți urmări și pe Google News