Ministrul Justiţiei s-a RĂZGÂNDIT în 24 de ore. Raluca Prună: "Iau CATEGORIC În calcul reinvestirea doamnei Kovesi" la şefia DNA

Ministrul Justiţiei s-a RĂZGÂNDIT în 24 de ore. Raluca Prună: "Iau CATEGORIC În calcul reinvestirea doamnei Kovesi" la şefia DNA

Într-un interviu acordat marţi cotidianului România Liberă, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat, în legătură cu prelungirea mandatului şefei DNA, Laurei Codruţa Kovesi, că "reînvestirea unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovadă de integritate și profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părți din societate".

Raluca Prună a lăsat să se înţeleagă că nu ar mai vrea să o numească pe Codruţa Kovesi pentru încă un mandat la şefia DNA. Declaraţia ei a stârnit numeroase controverse pe reţelele de socializare.

La 24 de ore după declaraţia sa, Ministrul Justiţiei aduce clarificări, spunând că s-a înţeles greşit şi că “este foarte posibil” să o reinvestească pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef DNA anul viitor. 

"Repet, afirmaţia pe care am făcut-o ieri în niciun caz nu trebuie să fie citită în cheia aceasta că m-aş gândi să nu reinvestesc o persoană ca doamna Kovesi, care are cele mai bune rezultate din istoria DNA, mai bune chiar decât ale predecesorului domniei sale, fără îndoială", a declarat ministrul Justiţiei la hotnews.ro.

"Cred că obligaţia mea morala şi profesională este sa mă asigur că propun fie un procuror nou, fie reinvestesc pe cineva care a ocupat funcţia, care fie face dovada că este integru si bun profesionist, fie a facut dovada ca este integru si profesionist. Apoi, cred că, dar şi în privinţa ocuparii oricărei funcţii, în pole position se afla persoana care are avantajul competitiv, de a fi fost deja ocupantul unei funcţii (...).  Da, iau categoric în calcul reinvestirea doamei Kovesi", a adăugat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News