JIHADISTUL JUNIOR din Craiova AVEA PLANURI CRIMINALE DE AMPLOARE. DIICOT a dezvăluit LA CE METODE SÂNGEROASE SE GÂNDEA teroristul în devenire

JIHADISTUL JUNIOR din Craiova AVEA PLANURI CRIMINALE DE AMPLOARE. DIICOT a dezvăluit LA CE METODE SÂNGEROASE SE GÂNDEA teroristul în devenire

Craiova a fost marţi cel mai mediatizat oraş din România din cauza tânărului de 17 ani care a fost reţinut de DIICOT în baza acuzaţiilor de propagandă jihadistă.

Procurorii au arătat că tânărul și-a arătat "disponibilitatea" pe rețelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic.

Acesta voia să ajungă în zonele în care ISIS acționează, pentru a lupta alături de membrii ISIS, dar era dispus să se sacrifice şi în state din Europa.

Teroristul în devenire s-a interesat de modul în care poate achiziționa arme, model AK, grenade şi veste antiglonț. De asemenea, el a studiat modalitatea în care se poate construi artizanal o bombă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii DIICOT susțin că tânărul de 17 ani a promovat în mediul online doctrina radical islamistă prin postarea unor opinii, imagini, înregistrări audio/video reprezentând acțiuni de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic (decapitări și incendieri de persoane, execuții prin împușcare).

Totodată, cel care s-a convertit la islamism "după ce a descoperit adevărul", luându-și numele de Omar al-Faruq, a făcut cercetări în legătură cu evenimentele din Siria și a fost șocat de o înregistrare cu armata lui Bashar al-Assad.

DETALII ESENŢIALE despre activitatea ELEVULUI din Craiova, SUSŢINĂTORUL ISIS. "Biserica musulmană" şi MISTERIOSUL LIDER Ibrahim El-Zayat interveniseră în viaţa lui