Criza din vară le-a dat aripi mureșenilor

Criza din vară le-a dat aripi mureșenilor

Vicecampioana a lovit decisiv în Supercupa României și a cucerit trofeul, după victoria cu 1-0, obținută în fața Stelei

Noul sezon intern, 2015 - 2016, a început, miercuri seară, la Constanța, cu un meci demn de a fi uitat. Steaua și ASA Târgu Mureș, cele mai bune echipe din stagiunea trecută, s-au duelat în Supercupa României, iar ardelenii s-au impus la limită, 1-0, gol marcat de Axente (63).

Ambele formații au arătat rău, au evoluat mediocru, fără fantezie, fără chef și determinare, dar cel puțin ardelenii au un mare alibi.

Rădoi, eșec la debut

Ne puteți urmări și pe Google News

ASA traversează o stare foarte proastă, determinată de închiderea robinetului cu bani publici. Nici chiar victoria de miercuri, care a dus la Târgu Mureș primul trofeu intern din istorie, nu pare să îndrepte lucrurile. Majoritatea fotbaliștilor au bagajele făcute și sunt pe picior de plecare, pentru că nu mai au garantată decât achitarea a 30% din salarii, până anul viitor. Mirel Rădoi a debutat la Steaua cu un insucces și a avut la final un discurs echilibrat. Fostul căpitan al „militarilor” și-a asumat vina pierderii trofeului, dar a spus un lucru îngrijorător pentru un tehnician cu pretenții, chiar dacă aflat la începutul carierei. Mirel a recunoscut că nu și-a putut motiva elevii!

Steaua a câștigat de șase ori Supercupa României, ASA a pus mâna pe primul trofeu

„Nu am reușit să-i motivăm”

„Trebuie să ne aducem aminte că am întâlnit o echipă care a trecut printr-o perioadă dificilă şi care s-a motivat mai mult decât noi. Eu și staff- ul suntem vinovați pentru acest rezultat, poate că nu am reușit să îi motivăm pe jucători pentru această partidă. Nu ne putem ascunde în spatele motivului că am fi obosiţi după cantonament, şi ASA e în aceeaşi situaţie. Atitudinea şi responsabilitatea ne-au costat”, a spus Rădoi. În schimb, patronul Gigi Becali a încercat să minimalizeze eșecul: „Nu e miză mare Supercupa. Important e să ajungem în Liga Campionilor. Acolo sunt banii.”

Antrenorul Dan Petrescu a „șifonat” vestiarul

Pentru Dan Petrescu, meciul cu Steaua a fost primul și ultimul meci pe banca celor de la ASA. „Bursucul” și-a trecut în CV un trofeu important și va pleca în China, ca să antreneze formația Jiangsu Guoxin-Sainty. La pauza jocului de miercuri, tehnicianul a făcut o criză de nervi. „A venit foarte nervos la vestiare. În afară de cîteva lucruri sparte prin vestiar n-a făcut nimic”, a povestit Edi Stăncioiu.