Pericol MAJOR pentru români! Alimentele PREFERATE care DĂUNEAZĂ consumatorului

Pericol MAJOR pentru români! Alimentele PREFERATE care DĂUNEAZĂ consumatorului

Specialiștii avertizează că există mai multe alimente preferate de români și care conțin substanțe care pun în pericol sănătatea consumatorului.

Iată câteva astfel de alimente pe care ar fi bine să le eviţi şi să găseşti alternative sănătoase:

Conservele de roşii

Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile la conservă care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen. Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile. 

Afumăturile şi mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%, scrie eva.ro

 

Ne puteți urmări și pe Google News