Țiriac a cumpărat casa unui fost premier italian, în Toscana

Țiriac a cumpărat casa unui fost premier italian, în Toscana

Miliardarul Ion Țiriac a cumpărat, recent, în Toscana, o proprietate deținută de un fost premier italian, acuzat de legături cu mafia. Fosta mare glorie a tenisului mondial a cheltuit pentru această proprietate 8 milioane de euro. Vila și domeniul au aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti, scrie Profit.ro.

Andreotti a condus guvernul italian timp de trei mandate, de două ori în anii 70 și o dată la începutul anilor 90. În anii 80  a fost ministru de Externe. În anul 1993, politicianul a fost judecat pentru legături cu mafia. Concret, acuƶele aduse a fost că, în schimbul sprijinului oferit, mafia i-ar fi lichidat adversarii politici, iar în ciuda probelor, fostul premier a fost achitat.

Țiriac le-a relarat jurnnaliștilor că a achiziționat proprietatea respectivă la preț redus, deoarece cu ocazia altor tentiative de vânzare, nu s-a găcit cumpărător. Aceasta are câteva hectare. Fostul mare tenismen a criticat, în comparație, legislația care nu permite, atunci când nu sunt găsiți cumpărători pentru diverse imobile degradate, precum terenurile de sport, să fie redus prețul de vânzare. ”Proprietatea valora 40 de milioane de euro, dar au pus-o în vânzare, la început, cu 20 de milioane de euro, pentru că avea datorii, iar prețul a ajuns în cele din urmă la 8 milioane de euro. Gratis!”, a declarat pentru Profit.ro, Ion Țiriac.