SUA: Democraţii au ieşit LA VÂNĂTOARE de lideri, privesc spre Joe Kennedy. Ce spune nepotul lui JFK

SUA: Democraţii au ieşit LA VÂNĂTOARE de lideri, privesc  spre Joe Kennedy. Ce spune nepotul lui JFK

Democraţii se află la vânătoare de feţe noi şi a unui nou lider care să lupte împotriva lui Donald Trump. Unul dintre candidaţii vizaţi de către şefii democraţilor este tânărul Joe Kennedy, nepotul lui John Fitzgerald Kennedy.

Joe, 36 de ani -  relatează Politico - ar avea cărţile în regulă pentru a conduce pe democraţi spre o revenire în forţă după eşecul suferit în faţa republicanilor care au dat preşedintele SUA.. Dar, până în prezent, nu e clar dacă Joe Kennedy este interesat de acest rol arătând deocamdată multe rezerve în ceea ce priveşte întrarea în politica mare a Statelor Unite.

Partidul ex-preşedintelui Obama caută un lider pentru 2020: candidaţi palpabili încă n-au fost descoperiţi, dintr-un motiv sau altul, capabili să dea speranţe democraţilor de a prelua Casa Albă, în cazul în care Trump ar reuşi să reziste 4 ani fără punere sub acuzare în urma dezvăluirilor din Rusiagate care sunt în plină anchetă. Bernie Sanders va avea în 2020 o vîrstă prea înaintată. Joe Biden ar fi fost poate nimerit pentru 2016. Dar, 2020 este departe. Joe Kennedy, în afara numelui faimos, este foarte popular în State datorită activităţilor sale extrem de mediatizate. Ar fi figura înteresantă, proaspătă, cu un CV corespunzător care ar putea relansa  partidul aflat încă în derivă.

Problema este că, deocamdată,  Joe Kennedy nu pare să se grăbească pentru a da un răspuns democraţilor. O fi prudenţă sau teama de eşec?

Ne puteți urmări și pe Google News

De profesie este inginer, a absolvit Stanford University, a lucrat în Republica Dominicană, ocupându-se de proiecte privind eco-turismul. Apoi, a studiat la Harvard, între 2009 şi 2011 a lucrat ca avocat până când s-a hotărât să intre în politică ca mulţi alţi membrii ai familiei sale. A candidat pentru Camera Reprezentanţilor şi în 2012 a câştigat alegerile cu o mare majoritate devenind deputat. În prezent este în Comisia de Afaceri Externe şi în Comitetul pentru Ştiinţă şi Tehnologie. Joe Kennedy este un democrat de ideologie progresistă.