Specialitatea zilei la o pensiune din Păltiniș: Piure cu STAFILOCOC AURIU
- Irina Lungu
- 23 august 2017, 13:32
După ce patru copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, DSP a făcut analiza felurilor de mâncare servite la o pensiune din Păltiniș, iar concluzia nu este deloc îmbucurătoare. În piureul de cartofi servit copiilor a fost depistat stafilcoc auriu.
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că au depistat stafilococ auriu în piureul de cartofi servit la pensiunea din Păltiniş unde a fost semnalat, în 10 august, un caz de toxiinfecţie alimentară, patru copii ajungând la spital.
Restul probelor au fost conforme, dar unitatea a fost amendată pentru deficienţe igienico-sanitare în blocul alimentar.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către reprezentanţii DSP Sibiu, din probele biologice recoltate de la copiii prezentaţi în Compartimentul de Primire a Urgenţelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, în data de 10 august, un pacient a fost diagnosticat cu stafilococ auriu, informează Antena3.
Patru copii cazaţi la o pensiune din Păltiniş au fost transportaţi, în 10 august, la Compartimentul de Primire a Urgenţelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu cu simptome de toxiinfecţie alimentară, cu „alură stafilococică”. Cei patru bolnavi făceau parte dintr-un grup de 26 de copii şi patru însoţitori din judeţul Argeş, care au fost cazaţi din 6 august la pensiunea respectivă.