DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ Sorina Matei: Procurorii care au CLASAT două dosare Tel Drum sunt Eugen Stoina și Paul Dumitriu, PROTEJAȚII șefei DNA. Kovesi MINTE public!

DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ Sorina Matei: Procurorii care au CLASAT două dosare Tel Drum sunt Eugen Stoina și Paul Dumitriu, PROTEJAȚII șefei DNA.  Kovesi MINTE public!

Jurnalista Sorina Matei a susținut duminică, pe Facebook (citând surse judiciare), că șefa DNA – am numit-o pe Laura Codruța Kovesi – știe prea bine cine sunt procurorii care au clasat, în 2010, două dosare referitoare la Tel Drum, dar alege să nu le dezvăluie identitățile întrucât sunt chiar doi dintre apropiații săi.

De asemenea, Sorina Matei consideră că recentul interviu pe care Laura Codruța Kovesi l-a acordat Ziare.com ”e o minciună”

Procurorii care au clasat două dosare Tel Drum, oamenii șefei DNA!

”Surse judiciare susţin că dosarul Tel Drum/ Dragnea din 2010, despre care vorbeşte şefa DNA, a fost închis chiar de un alt protejat al dânsei. Procurorul Eugen Stoina din Sibiu, de pe Secţia I coordonată chiar de şefa DNA, destul de slăbuţ profesional, venit de la DNA Bucureşti, serviciu între timp desfiinţat. În acelaşi timp, alte surse judiciare susţin că în DNA mai există şi un al doilea dosar închis pe aceeaşi temă în care faptele sunt în majoritate prescrise. Al doilea dosar a fost închis tot în 2010 de procurorul Paul Dumitriu, adjunct al secţiei a II-a, alt protejat al şefei DNA, cercetat de Inspecţia Judiciară alături de Jean Uncheşelu şi Marius Bulancea, cu performanţa de neegalat în a fi interceptat în dosarele secţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kovesi știe cine a clasat dosarele!

Nu ştie şefa DNA cine a clasat dosarele? Extrem de puţin probabil. De ce nu spune? Poate pentru că este vorba de procurori apropiaţi dânsei. I-a sancţionat pe apropiaţi pentru clasarea speţelor? Bineînţeles că nu. Cum întotdeauna procurorii răspund cu capul pentru soluţiile pe care le dau în dosare, aşa cum şi Lucian Papici a clasat dosarul lui Ghiţă în mandatul şefei DNA, adevărurile din DNA trebuie mereu spuse până la capăt. Altfel, pot fi mici miniciuni induse prin omisiune.

Declarațiile oficiale

Declaraţie şefa DNA: :“Deci pana in 2016, cand ati deschis primul dosar Tel Drum, nu ati avut fapte? R: Noi am investigat acele informatii obtinute dupa 2013, nu stiu ce a fost inainte. Dupa 2013, acestea sunt anchetele despre care pot sa va spun. Î: A existat un dosar Tel Drum inchis de DNA in 2010? R: Da, a existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata. Î: Stiti motivul? R:Nu am citit in mod special acel dosar. Î:Avea legatura cu dl. Dragnea? R: Nu pot sa va confirm sau sa va infirm acest lucru”, a amintit Sorina Matei.

Interviul acordat de Kovesi, ”o minciună”

De asemenea, jurnalista susține că întregul interviu pe care Kovesi l-a acordat Ziare.com este ”o mincină”. ”Tot interviul ăla e o minciună. Mi-e lene să scriu că am treabă mai bună decât să stau să scriu despre minciuni spuse la foc automat. "Vocea mea nu e vocea mea" şi tot aşa. "Nu e adevărat, nu am cerut soluţii"...din astea. Bineînţeles că a spus, bineînţeles că a cerut. Şi nu doar atât, ci mai multe şi mai mereu. Și un sfat pentru cine interesează adevarul: când vedeți ca folosește obsedant/ ca un tic, termenul defintiv "niciodată" să știți ca așa e. Adică invers. Pe principiul, "niciodată" nu m-am întâlnit cu politicieni, dar eram in vie la Ghiță și sufragerie. Bine, pa!”, a scris Sorina Matei.

 

Când l-a mai luat Kovesi în brațe pe ”niciodată”

Totodată, jurnalista a trecut în revistă momentele în care, de-a lungul anilor, Laura Codruța Kovesi a dezmințit – cu ”niciodată” – diversele acuzații apărute în spațiul public. ”Iulie 2016 1. Nu am folosit NICIODATĂ acele expresii. NICIODATĂ nu vorbesc intr-un asemenea mod cu colegii. 2.Nu. NICIODATĂ. Nu avem discutii: "trebuie sa il investigam pe X sau pe Y". 3.Nu am cerut NICIODATĂ procurorilor sa dispuna anumite masuri sau solutii. 4. Dar NICIODATĂ, NICIODATĂ, nu doar de cand sunt procuror sef DNA, ci si cand am fost procuror general, nu am cerut unui procuror sa propuna o arestare preventiva sau sa dea o anumita solutie intr-un dosar 5.Mai mult, NICIODATĂ nu am cerut revocarea unui procuror 6. In 11 ani de zile nu am fost NICIODATĂ reclamata ca as fi avut o atitudine necorespunzatoare fata de un coleg. Noiembrie 2014 1. NICIODATĂ nu mă văd cu politicieni, cel puţin în timpul liber. Uneori, datorită atribuţiilor de serviciu, trebuie să interacţionez (cu politicieni), dar doar la întâlniri instituţionale şi la activităţi instituţionale. În timpul liber nu mă văd cu politicieni şi nu mă întâlnesc cu ei. Consider că este o incompatibilitate cu statutul de magistrat şi având în vedere calitatea mea de procuror în Direcţia Naţională Anticorupţie cred că ar fi total nepotrivit să mă văd cu politicieni în timpul liber”, a scris Sorina Matei, pe Facebook.