AVERTISMENTUL lui Andronic după dezvăluirile ANULUI. "Asta e CONCLUZIA mea"

AVERTISMENTUL lui Andronic după dezvăluirile ANULUI. "Asta e CONCLUZIA mea"

Comisia Parlamentară care l-a audiat în cursul zilei de luni pe jurnalistul Dan Andronic poate să schimbe în bine cea mai neagră perioadă din clasa politică dezvăluită de un ziar.

Dan Andronic și-a expus concluziile obținute după prima audiere la Parlament în cadrul emisiunii lui Silviu Mănăstire, pe B1TV. 

Jurnalistul, care a devoalat un sistem paralel cu cel al statului și funcționabil, ba chiar la apogeu, a afirmat că modul în care se desfășoară audierile și cercetărilor pot influența parcursul României. 

"Vreau să fac cunoscută o concluzie: aceste comisii parlamentare pot deveni un instrument foarte important. În sensul în care au fost construite prima dată, după modelul american, iar o mărturie în fața ei este echivalentul unei mărturii în fața unei instanțe. Nu te poți prezenta ca la un talk-show, trebuie să ai o anumită rigoare și trebuie să te gîndești bine înainte de a da un răspuns.

Parlamentarii s-au comportat în funcție de partidul din care făceau parte: unii voiau să obțină mai mult, alții doreau să spun că nu am dreptate. E un tip de diversiune pe care l-am mai întîlnit. Singurul lucru care trebuie să ne intereseze pe toți e adevărul.

Am încercat să explic că niciodată nu am vorbit despre fraudarea alegerilor. Eu am vorbit de cu totul altceva. Diversitatea opiniilor pe care le-am întîlnit le accept pentru că o să ducă la aflarea adevărului. Chiar dacă se încearcă să se pună foarte mult pămînt deasupra!

Îmi este frică și am avut multe momente în care mi-a fost frică. Vorbim de un trecut care este încărcat de vinovăție. Al tuturor! Lucrurile astea trebuie să le curățăm dacă vrem să începem ceva.

Dacă în acea noapte nu l-aș fi cunoscut pe Florian Coldea, nu aș fi putut să îl recunosc puțin mai tîrziu pe aeroport, cînd venea din vacanța cu Sebastian Ghiță. În seara alegerilor l-am cunoscut pentru prima oară", a declarat Dan Andronic la B1TV. 

 

 

 

Dacă cineva o să aibă curajul să publice raportul despre arhivele SIPA, Evenimentul Zilei o să îl publice cu orice risc! Este o ciorbă foarte acră pe care mulți nu sunt dispuși să o guste"

 

Un grup de jurnaliști care se ocupă de justiție poate ca să influențeze opinia publică. Deranjează modul în care instituțiile dirijează presa, ziariștii acoperiți sunt cei pe care nu îi știm.

 

Ion Cristoiu mi-a dat acordul să fac dezvăluirea despre modul în care dorea să acționeze Florian Coldea. Acest mod de a acționa deranjează. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News