Cozonaci, sarmale și salată de boeuf, pentru doamna judecătoare | Dosarul porcul și tortul. Episodul 1

Cozonaci, sarmale și salată de boeuf, pentru doamna judecătoare | Dosarul porcul și tortul. Episodul 1

Evenimentul zilei a reușit să intre în posesia unor documente dintr-un dosar penal care se referă la cel mai mare scandal de corupție din Transilvania. În dosar există interceptări savuroase despre ce anume se întâmplă în Justiție

Doi judecători importanți, de la Tribunalul și Judecătoria Bistrița, ar fi primit sume mari de bani și produse alimentare pentru a da soluții favorabile în două dosare, unul penal și altul civil.

În dosarul penal, ju de că toarea Daniela Berbecariu este suspectată că ar fi primit o sumă de aproximativ 100.000 de lei, de la părinții unor frați, acuzați de omor. Banii ar fi fost dați prin intermediul grefierei Veronica Feher de la Tribunalul Bistrița. Deși judecătoarea a negat că ar fi primit banii, procurorii DNA au susținut că au descoperit, în aceeași zi în care părinții celor doi frați ar fi plătit o parte din mită, că aceasta ar fi depus la bancă o sumă mare de bani.

Grefiera

Ne puteți urmări și pe Google News

În al doilea dosar, cel de civil, judecătoarea Voichița Vrânceanu, de la Judecătoria Bistrița, este acuzată că ar fi primit produse alimentare pentru a da o soluție favorabilă. Ea a respins tot timpul asemenea acuzații. Potrivit interceptărilor din dosarul DNA, grefiera Veronica Feher ar fi fost „transmisia” între cei care cumpărau sentințe și magistrați. În timpul anchetei, și ea a respins acuzațiile procurorilor.

În episodul de azi, EVZ vă pre zintă cazul judecătoarei care ar fi primit oale de sarmale de la cei pe care îi judeca.

Despre judecătorul Voichița Vrânceanu, procurorii DNA sus țin că ar fi primit, prin intermediul grefierei Feher, de la suspecta Rusu Cornelia, mai multe produse alimentare, pentru a emite o sentință favorabilă concubinului ei, Nicolae Turja. Procurorii care instrumentează dosarul au stabilit că judecătoarei Vrânceanu îi plac torturile cu fructe, drept pentru care de ziua ei a primit un astfel de desert.

Interceptare 1: Cozonaci pentru judecător

Veronica Feher: Păi ..., nu ești gata, nu ...?

Cornelia Rusu: Mai am de copt doi colaci. Da, măi ... Auz?!

Feher: Ie!

Rusu: Spune-mi câți ani face doam ..., mătușa?

Feher: Cincizeci și ..., da’ nu-i scrie, că nu-i place.

Rusu: Nu? No, bine că de aceia ... Am scris numa anu' ... Deci, tortu' mi-i gata, salata de boeuf mi-i gata, găluștile-s (n.r. - sarmalele) fierte ..., ca să știi ...

Feher: Da!

Rusu: Așe ...! I le dau cu tăt cu oală, le pun în oală că nu-i fain să le scoatem de acolo. Știi?

Feher: Oaa! Cu oală cu tăt?

Rusu: Cu oală cu tăt! No, lasă că mai vorbim noi când vii ... și io .... Na, cozonacu îl mai am de copt. Doi, tri, două ore durează.

Feher: Vorbesc! Vin io mai târziu. Bine! ...

Se înjură din prietenie cu judecătoarea

Ulterior, grefiera șefă Feher o sună pe telefonul fix, de la Judecătoria Bistrița, pe judecătoarea Vrânceanu.

Vrânceanu Voichița: Alo!

Feher: Păi, du-te-n p...a calulu', șefa me! Dacă n-ai ... în telefon, în telefon!

Vrânceanu: Mă ... Lasă că mă ..., îmi ieu o cartelă și-mi pun telefonu' lui ... în funcțiune și ... dă-l dracului ...

Feher: Ți-am găsit un tort mare ...

Vrânceanu: Da.

Feher: Unde le las? Că mă duc la distanță ... Te mai găsesc acolo?

Vrânceanu: Da. le lași la mine acasă ... Relația dintre judecătoarea Vrânceanu și grefiera șefă era una foarte apropiată, dovada fiind modul în care vorbeau una cu cealaltă.

Feher: Vichi! Mamă ...

Vrânceanu: Da.

Feher: Să scriu pă un tort „La mulți ani” sau să las numa „2017”?

Vrânceanu: Nu, lasă ...

Feher: Așe?

Vrânceanu: No, cam în cât timp ești gata? Io vin direct acasă și ... să ieu cheia și să intru înăuntru?

Vrânceanu: Ie, ie, ie ...

Feher: Da, așa-i? No ...

Judecătoarei i se spunea „preoteasă”

În altă interceptare, grefiera șefă Feher îi transmite gospodinei, Cornelia Rusu, care a gătit tortul, salata de boeuf și sarmalele, să stea liniștită că „preoteasa” va rezolva totul.

Feher: ... Doamna poate să gate mâine slujba, rugăciunea, dar nu-i de acord să termine până ce nu vine hârtia aia de la ADS (Agenția Domeniilor Statului), așa cum trebuie. Știi ... O zâs: „Spunei așa: Să stea liniștit, că știu eu ce am de făcut și dacă am zis că le termin costumu’ pentru nuntă și toate, chestii, o să fie bine, e OK?”. Da?

Rusu: Bine.