Acuzații din Ucraina. Cum a ascuns fostul șef de campanie al lui Trump 750.000 de dolari

Acuzații din Ucraina. Cum a ascuns fostul șef de campanie al lui Trump 750.000 de dolari

În Ucraina s-au adus noi acuzații legate de inanțarea secretă a fostului șef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Avocatul Serghei Leshchen a declarat că are dovezi că Manafort a încercat să ascundă o plată de 750.000 de dolari, făcută de un partid pro-Rusia, în 2009.

Purtătorul de cuvânt al lui Manafost a negat aceste acuzații ca fiind „nefondate”. Manafort a fost consilier al fostului președinte ucrainean, Viktor Ianukovici. Dar el neagă că ar fi primit vreun ban, scrie BBC.

Manafort a fost silit să demisioneze din fruntea campaniei electorale, în august 2016, din cauza dezvăluirilor legate de legăturile pe care le are cu Viktor Ianukovici. Este doar unul dintre apropiații lui Donald Trump care sunt cercetați în privința contactelor avute cu oficiali ruși, în timpul campaniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, directorul FBi, James Comey a confirmat pentru prima oară că agenția anchetează interferența rușilor în campania din SUA.

Ieri, Leshchenko, fost jurnalist de investigație, a publicat o chitanță care ar fi fost semnată de Manafort, pentru primirea a 750.000 de dolari pentru un transport de computere de la o firmă numită Davis Manafort.

Banii au venit de la o companie off-shore din Belize, printr-o bancă din Kîrgîstan. Leshchenko spune că acel contract este doar o acoperire pentru ca banii pentru serviciile de consultanță să ajungă la Manafort din partea partidului lui Ianukivici, Partidul Regiunilor.

Președintele Ianukovici a fost alungat de la putere în urma protestelor de stradă din Ucraina, în 2014.