„Diavolii” l-au alungat pe Jose Mourinho

„Diavolii” l-au alungat pe Jose Mourinho

Manchester United s-a despărțit, ieri, de antrenorul lusitan, un moment mult așteptat și preconizat de oamenii de fotbal.

Portughezul Jose Mourinho a bifat cea de-a doua sa demitere din Premier League. De această dată, tehnicianul lusitan a fost lăsat pe liber de Manchester United, iar eşecul din derby-ul cu Liverpool, 1-3 pe „Anfield”, i-a fost fatal celui supranumit „The Special One”.

Pentru că l-au demis pe Mourinho, oficialii lui United îi vor plăti compensații în valoare de 25 de milioane de euro. Cu Mourinho la cârmă, Manchester United a avut parte de cel mai slab debut de sezon din 1990 încoace, iar, în total, portughezul a strâns 2 ani și jumătate pe banca „diavolilor”.

În primul său sezon „Old Trafford”, Mourinho i-a adus lui United Europa League, Cupa Ligii și Supercupa Angliei, iar anul trecut nimic. În ciuda rezultatelor slabe din ultima perioadă, lusitanul a adunat 84 de victorii, 32 de egaluri și 28 de înfrângeri, din totalul de 144 de partide.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot în era Mourinho, Manchester United a cheltuit aproximativ 467 de milioane de euro pentru jucători ca: Paul Pogba, Romelu Lukaku, Fred, Nemanja Matici, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly, Victor Lindelof, Alexis Sanchez, Diolo Dalot şi Lee Grant.

 

Carrick „interimar”, Pochettino în pole-position

Antrenorul intermiar care se va ocupa de „diavoli” până în vară va fi fostul mijlocaș al lui United, Michael Carrick. Totuși, potrivit lui Garry Nevile, una dintre legendele trupei de pe „Old Trafford”, în pole-position pentru rolul de manager se află argentinianul Mauricio Pochettino, actualul antrenor al lui Tottenham Hotspur, echipă pe care o conduce cu succes încă din 2014.