10 trucuri pentru a NU lua în GREUTATE pe care NIMENI NU le APLICĂ din păcate

10 trucuri pentru a NU lua în GREUTATE pe care NIMENI NU le APLICĂ din păcate

Iată cele zece trucuri care te ajută să nu iei în greutate chiar dacă consumi anumite alimente, pentru că a sta la masă este o chestiune de bunăstare și fericire alături de familie sau prieteni.

În timp ce vă aflați angajat într-o dietă, vă refuzați orice plăcere culinară, ducând o luptă permanentă pentru a muta acul cântarului la greutatea dorită. De obicei o dietă forțată nu funcționează: necesită disciplină mare și pe termen lung şi poate deveni frustrantă.

Pentru a evita aceste situaţii cu dietele drastice este ncesar de a învăța cum să mâncați bine fără a avea probleme cu greutatea și să copiați câteva trucuri introducând aceste zece sugestii:

1. Aproape în fiecare zi este o ocazie specială la birou, cu prietenii sau în familie, zile de naştere sau alte evenimente, astfel încât este posibil să nu observați că exagerezi cu caloriile. Deci, alege cu înțelepciune când vine vorba de "păcatele" lăcomiei și împarte totul cu alţii, nu mânca porţia ta până la ultima firimitură.   

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Vorbiți foarte mult în timpul mesei. Și știi de ce? Vorbirea continuă ajută să mâncați mai puțin. Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat în "Jurnalul de endocrinologie clinică și metabolism": cercetătorii au cerut unui grup de oameni să consume un castron de înghețată în cinci sau treizeci de minute. Cei care au mâncat-o ​​mai încet, au produs o cantitate mai mare de peptidă YY, sau hormonul care reduce pofta de mâncare.

 3. Nu pierdeți timpul cu alimentele dietetice. Alimentele cu etichete care poartă cuvintele "conținut scăzut de grăsimi" sau "calorii scăzute" par teoretic bune. Problema este că aceste alimente sunt adesea prelucrate și sunt bogate în carbohidrați, ceea ce are drept rezultat un nivel ridicat al zahărului din sânge și, prin urmare, creșterea în greutate. În plus, aceste companii, după îndepărtarea grăsimilor, "le pompează" cu zahăr, sare și aditivi. Fiți atenți, deci: nu totul este aurul care strălucește.

 4. Nici un aliment nu este "rău": Adică, plăcinta cu mere este dată ca aliment „bun“ și Nutella ca fiind „rea“. Într-un studiu de la Universitatea din Toronto, femeile care au fost lipsite de ciocolată timp de o săptămână au experimentat mai multe produse dar  cu gândul la ciocolată: dacă spui că nu poți mânca ciocolată și nu te gândești la ciocolată, vei fi obsedat de ciocolată. Deci, pentru o relație fericită cu mâncarea, eliminați cuvântul "rău" din vocabularul tău. 

 5. Somnul de "frumusețe": cercetările arată că somnul are cea mai mare prioritate, lipsa de somn are efecte devastatoare asupra hormonilor care cauzează creșterea greutate si modifica apetitul, ceea ce ne face sa preferam alimente bogate în calorii.

 6. Nu vă învinovăţiţi pentru că aţi  mâncat un cheeseburger și cartofi. Chiar dacă nu erau foarte sănătoase din punct de vedere caloric, iertați-vă și promiteți că veți fi mai atent la următoarea masă.

 7. Evitați tot ceea ce este "dieta". Aici vorbim de îndulcitori artificiali. În timp ce unele studii arată că nu afectează greutatea, alte cercetări sugerează că băuturile fără calorii pot duce la creșterea în greutate, stimulând foamea. Dr. Lori Shemek spune: "Aceste băuturi  determină creierul să dorească mai multă cantitate de zahăr încât să dea dependenţă. 

 8. Experiment în bucătărie: Condimentele, cum ar fi piperul de cayenne, ajută la accelerarea metabolismului, pentru a arde câteva calorii. Prin urmare, adăugați un vârf de paprika în loc de unt pe broccoli aburit. Sau face piept de pui prăjit mai apetisant, presărat cu patrunjel, cimbru sau maghiran, praf de usturoi și chili zdrobit. Bucurați-vă în timp ce mâncaţi.

  9. Nu numărați caloriile: Există o mare diferență între modul în care organismul folosește o mie de calorii obţinute din alimente nesănătoase și o mie de calorii din alimente sănătoase. A fi prins în mecanismul de numărare a caloriilor vă poate determina să evitați alimentele bogate în calorii, precum și substanțe nutritive cum ar fi peștele gras, avocado, uleiul de măsline sau de nucă de cocos, nucile și ciocolata neagră.  Concentrați-vă pe ce puneţi în vasul cu alimente să fie  variat, preferând proteine ​​(pește, pui, tofu), legume și o sursă de grăsimi sănătoase. Asamblarea aromelor și substanțelor nutritive, mai degrabă decât calcularea caloriilor, vă poate ajuta să mențineți sub control greutatea.   

10. Cumpără zahar inteligent (brun). Corpul nostru se poate ocupa doar de o anumită cantitate la un moment dat.  Dar asta nu înseamnă că trebuie să-l eliminaţi complet. Este doar o chestiune de înțelegere a ceea ce este bun pentru noi și ce nu este. De exemplu, vă simțiți obosiți și umflați după ce ați consumat fursecuri? Poate corpul tău nu le va tolera sau nu le va digera. La urma urmei, alimentele ar trebui să te facă să te simți bine nu să-ţi facă rău şi aşa veţi ţine minte ce vă prieşte şi ce nu. Sursa: vanityfair.