Plăcintă cu feta și ceapă verde. Rețeta din marile bucătării ale lumii

Plăcintă cu feta și ceapă verde. Rețeta din marile bucătării ale lumii Plăcintă cu ceapă verde și feta. Sursă foto: Dreamstime

În zilele de vară, avem nevoie de preparate care să ne ofere energie. De asemenea, acestea nu trebuie să fie greu de preparat, pentru că pe caniculă este destul de greu să stai în bucătărie. O variantă bună pentru o zi de weekend în familie ar fi ieșirea la picnic. Te bucuri de natură și nu în ultimul rând, de mâncare delicioasă. Iată o rețetă de plăcintă cu feta și ceapă verde, care va deveni un meniu preferat pentru familia ta. Și ce să vezi... este perfectă de consumat la picnic.

O ieșire afară poate părea spontană și relaxată pentru trecători, dar dacă vreți să stați la un picnic, trebuie să aveți un plan. Există reguli! Mâncarea trebuie să se transporte bine (evident), nu trebuie să se usuce sau să se înmoaie. Veți avea nevoie și de un cuțit de pâine, pentru a tăia lucrurile, dar, dacă poți, renunță la tacâmurile individuale. Cu toate acestea, să bei dintr-o sticlă nu este atât de plăcut, așa că paharele sunt întotdeauna binevenite. Și bucurați-vă de mâncarea care se sfărâmă - la un picnic, firimiturile nu contează! Astfel, această rețetă este perfectă. Iată cum poți prepara o „plăcintă din Balcani”, cu ceapă verde și feta, delicioasă pentru întreaga familie.

Plăcintă cu feta și ceapă verde

Această plăcintă se prepară din foi înmuiate într-un aluat de ou înainte de coacere. Poate fi sărată sau dulce, rezultatul final fiind undeva între o plăcintă și o quiche. Țineți cont, totuși, de faptul că trebuie făcută în ziua picnicului. Este absolut în regulă să stea câteva ore, dar se va înmuia dacă este lăsată peste noapte. Vă va lua 30 de minute să pregătiți preparatul, iar apoi mai aveți de așteptat încă 40 de minute, cât va sta la cuptor. Iată lista de ingrediente cu care poți face 6-8 porții de plăcintă:

  • 340 g de porumb dulce, scurs
  • 4 ouă
  • 300g smântână acră
  • 200 g feta, sfărâmată în bucăți de aproximativ 2-3 cm
  • 100 ml lapte integral
  • 200g ceapă verde, tăiată și mărunțită
  • 1½ linguriță praf de copt
  • sare de mare fină și piper negru
  • 1 lingură ulei de măsline
  • pachet de 270 g foi de aluat
  • 1 lingură de semințe de susan
  • 10 ardei iuți murați mici dacă vă plac lucrurile picante

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 200C . Se pune o tigaie medie la foc mare și, odată încinsă, se adaugă porumbul dulce și se gătește, amestecând des, timp de opt minute, până când este bine făcut. Se răstoarnă într-un castron mare și se adaugă trei dintre ouă, smântâna, feta, laptele, ceapa verde, praful de copt, trei sferturi de linguriță de sare și un praf de piper.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se ung ușor cu ulei o parte din foi, apoi se așază cu partea unsă în jos într-un vas pentru cuptor adânc de 5 cm, suprapunând foile astfel încât baza și părțile laterale ale vasului să fie căptușite și să existe o mică proeminență pe părți.

Se înmoaie ușor o a treia foaie în amestecul de porumb, astfel încât întreaga foaie să intre în contact cu aluatul, apoi se adună ușor, prinzând bucăți de brânză, porumb și ceapă de primăvară pe parcurs (acest lucru va ajuta la definirea straturilor de patiserie mai târziu). Se transferă foaia înmuiată în vasul tapetat  și se adună într-un vârtej . Se repetă operațiunea cu toate foile  rămase, cu excepția a două, apoi se presară aluatul în exces pe deasupra.

Ungeți cu ulei ultimele două foi și așezați-le cu partea unsă în sus peste umplutură. Se adună toate foliile care atârnă pe pereții vasului și se strâng spre interior, pentru a crea o margine aspră pe toată lungimea plăcintei. Se bate oul rămas și se unge cu el orice bucată de foaie vizibilă.

Se presară semințele de susan, apoi se coace plăcinta timp de 40 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească timp de o oră, la cald sau la temperatura camerei, apoi se feliază și se servește cu câteva murături deasupra, conform The Guardian .

Revista presei
Parisul la răscruce