Forin BUSUIOC a fost SALVAT de un RECUZITER de la Filarmonica Oltenia. Momente teribile în spatele SCENEI

Forin BUSUIOC a fost SALVAT de un RECUZITER de la Filarmonica Oltenia. Momente teribile în spatele SCENEI

Florin Busuioc a fost salvat de la moarte de un angajat al Filarmonicii Oltenia Acesta i-a aplicat actorului manevre de resuscitare, până la sosirea echipajului SMURD.

Alex Ciucă a povestit cum a luat telefonul din mâna actorului și a fost ghidat prin telefon de dispecerul de la 112.

 „L-am văzut venind pe domnul Busuioc. Era roşu în obraji, plin de viaţă, iar când a ieşit din spectacol, pe la 20,40, era alb. Eu cred că extenuarea l-a doborât, programul prea încărcat”, a spus Alex Ciucă.

Alex, recuziter la Filarmonica Oltenia, și-a dat seama că ceva este în neregulă când actorii au început să strige după ajutor. Colegii lui Busu au sunat la 112, iar unul din ei a fost ghidat prin telefon cum să îi aplice manevrele de resuscitare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam, l-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac. La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când au ajuns cei de la SMURD”, a povestit Alex, scrie libertatea.

Medicii SMURD care au sosit la fața locului au continuat manevrele de resuscitare și l-au transportat pe Florin Busuioc la Spitalul Județean din Craiova, unde a fost operat și i s-a montat un stens. Miercuri, la câteva ore de la operație, Busu a fost adus la București cu un elicopter SMURD și internat la Institutul „C.C Iliescu” de la Fundeni.

Florin Busuioc a făcut infarct marți seară, la finalul unei piese pe care o juca la Filarmonica Oltenia din Craiova.

Busuioc a fost operat în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce a suferit un infarct pe scena Filarmonicii "Oltenia", în timpul spectacolului Central Park.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu, actorului i-a fost montat un stent, iar acesta este în afara oricărui pericol.

Florin Busuioc a fost transferat la Institutul "C.C. Iliescu" din Bucureşti.