CAMPION ROMÂN, ASASINAT în UNGARIA. Istoric fără FINAL al ciocnirilor dintre SPORTIVI și INTERLOPI

CAMPION ROMÂN, ASASINAT în UNGARIA. Istoric fără FINAL al ciocnirilor dintre SPORTIVI și INTERLOPI

În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi americani de culoare, baschetbaliști la clubul brăilean Cuza Sport, au fost atacați, de mai mulți indivizi, în timp ce se aflau pe terasă „Music Pub” din Grădina Mare, în zona centrală a orașului.

Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev, un temut interlop brailean, este principalul suspect al sangerosului atac in care doi baschetbalisti americani au fost injunghiati pe terasa Music Pub din Braila, scrie redactia debraila.ro.

Anchetatorii au stabilit deja identitatea tuturor celor care i-au agresat pe sportivii americani, mai scrie sursa citată. „Dasaev” s-a intors la Braila in urma cu patru ani, dupa ce a ispasit ani grei de inchisoare, pentru proxenetism si viol, sentinta data de o instanta din Spania. Interlopul a devenit celebru la inceputul anilor ‘90 pentru faptele sale extrem de violente.

Scenele violente au redeschis un subiect sensibil în lumea sportului: ciocnirile între sportivi și interlopi, primii căzând pradă, de cele mai multe ori, frustrărilor avute de delicvenți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai cunoscut caz în România este cel al lui Marian Cozma, unul dintre cei mai buni handbaliști români din ultimele decenii. Acesta a fost ucis, pe data de 8 februarie, într-un bar din Veszprem, de mai mulți interlopi. Deși în prima instanță cei implicați au primit condamnări mari, pedepsele au fost reduse și mai mulți interlopi din grupul implicat în uciderea lui „Păsărilă” au fost eliberați.

Un alt caz relatat de Evenimentul Zilei și care a stârnit indignare în rândul opiniei publice este cel al lui Cristian Mihăiţă Găbenuşe. Sportivul, în vârstă de 24 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat de Florin Gulie, de 25 de ani, din Slatina. Tânărul a murit sub privirile îngrozite ale soţiei. În urmă a rămas o bebeluş de trei luni, o văduvă şi o familie plină de durere. Tânărul ucis era de profesie boxer şi este nepotul lui Constantin Gălbenuşe, cel mai titrat antrenor de box din judeţul Olt, care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina.

Lumea s-a cutremurat și când sportivul american Hardy Chauncey a fost ucis într-un club din Giurgiu, dintr-un motiv pe cât de incredibil, pe atât de stupid - și-a pus șapca pe capul unei tinere! Baschetbalistul american, care venise în club pentru a sărbători victoria obtinuță de echipa sa, CSS Giurgiu, în meciul cu Dinamo, a fost lovit mortal de un tânăr pentru că jucătorul îi pusese șapca pe care o avea pe capul unei tinere.

Acesta a căzut de pe ring în urma loviturii și s-a lovit puternic la cap, murind ulterior la spitalul Bagdasar din Capitală.

De partea cealaltă, sunt cunoscute mai multe cazuri în care foști sportivi de performanță au ajuns să fie liderii unor clanuri de temut. Cazul lui Andrei Alestar un atlet care până în 2012 a cules lauri la competiţiile naţionale şi internaţionale de aruncarea ciocanului. În vara anului 2012, a câştigat titlu de vicecampion la Campionatul Balcanic, desfăşurat în Turcia. Titlul avea să fie umbrit, însă, de un scandal de dopaj, în urma testării antidopind sportivul vasluian a fost descoperit pozitiv la oxandrolon, o substanţă interzisă din clasa steroizilor. Agenţia Naţională Antidoping a dispus în noiembrie 2012 suspendarea sportivului pentru o perioadă de doi ani. Retras din activitatea sportivă de performanţă, Alestar a început să îşi etaleze muşchii în calitate de bodygard în cluburile din Vaslui.

De asemenea, clanul Cordunenilor este condus de Costel Corduneanu, care a făcut parte de două ori din lotul olimpic al României, la olimpiadele din 1992 şi din 1996. Costel a practicat luptele libere şi la ambele competiţii sportive s-a clasat pe locuri fruntaşe.