RADIOGRAFIE DURĂ a lui Adrian Năstase. Cum arată România de ASTĂZI prin ochii unui TURIST STRĂIN

RADIOGRAFIE DURĂ a lui Adrian Năstase. Cum arată România de ASTĂZI prin ochii unui TURIST STRĂIN

Adrian Năstase face o radiografie dură, chiar sub guvernarea PSD, a situației în care a ajuns România. Fostul premier a scos în evidență lipsurile oamenilor din România cu ajutorul scrisorii unui turist străin.

Fostul premier al României, Adrian Năstase, scrie pe blogul său despre starea în care se află România. Analiza premierului pleacă de la o scrisoare a unui turist străin care descrie în termeni relativ peiorativi experiența sa în țara noastră.

"Impresia unui turist care vizitează România este sumbră: sate, oraşe, drumuri, par încremenite în nedezvoltare. „Cu excepţia unor vile vopsite cu mult prost-gust şi a televiziunii prin cablu, în satele româneşti nu s-a schimbat mai nimic în treizeci de ani. Serviciile publice sunt ca şi inexistente, serviciile private sunt inegale. Administraţiile locale par paralizate şi dependente de ştabii corupţi de la judeţ, tinerii sunt plecaţi, iar bătrânii resemnaţi. Cartierele noi din marile oraşe, ca în Cluj (Baciu, Chinteni, Mărăşti), sunt un dezastru urbanistic. Iar şoselele, acelea pe care se manifestă bruta la volan, se dovedesc insuficiente şi insuficient întreţinute. Şoseaua care duce înspre şi străbate Maramureşul istoric nu a fost refăcută în întregime niciodată. Ea a fost doar cârpită la nesfârşit şi parcurgerea ei seamănă unei plimbări cu barca pe o mare învolburată, dar fără parapeţi pe serpentine.

Nu scriu toate acestea ca să idealizez Occidentul în comparaţie cu o Românie eşuată. Ci ca să arăt că cel puţin o parte din schimbările vitale de care are nevoie societatea românească depind de fiecare dintre noi. Înainte de a începe să ne plângem de guvern, să vedem ce e de făcut în imediata noastră vecinătate şi cu resursele noastre proprii. Reacţionând, protestând, revoltându-ne, refuzând compromisul şi participând la construcţia unei noi Românii“, încheie Ciprian Mihali", scrie Adrian Năstase pe blogul său.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News