Ofițeri militari de rang înalt arestați în Venezuela. Membrii forțelor armate au fost ”sfătuiți” să se distanțeze de rudele care au legături cu opoziția

Ofițeri militari de rang înalt arestați în Venezuela. Membrii forțelor armate au fost ”sfătuiți” să se distanțeze de rudele care au legături cu opoziția

Doi ofițeri militari de rang înalt au fost arestați pentru presupusa lor implicare în atacul cu drone asupra președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, care a avut loc la începutul acestei luni, a declarat marți procurorul șef al Venezuelei.

"Pe data de 13 august, colonelul Pedro Javier Zambrano Hernandez și generalul Alejandro Perez Gamez au fost trimiși în fața unei instanțe ... și privați de libertate", a declarat  acesta în cadrul unei conferințe de presă televizate.

14 persoane, inclusiv un parlamentar al opoziției, au fost reținute până în prezent în legătură cu atacul din 4 august de la Caracas.

"Până la această dată există o listă cu 34 de suspecți care au legătură cu atacul. Douăzeci de persoane nu au fost încă reținute deoarece trăiesc în străinătate ", a adăugat Saad.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul opoziției, Julio Borges, care a fugit în Columbia după o încercare eșuată de a negocia cu guvernul lui Maduro, a fost pus sub urmărire internațională, autoritățile de la Caracas  acuzându-l  că este "creierul" din spatele atacului.

Maduro, care a scăpat nevătămat după atentat, a acuzat "fracțiunile de extremă dreaptă" pentru atac, spunând că făptașii erau în legătură cu Columbia și  Statele Unite.

Oponenții regimului  socialist de la Caracas, se tem de faptul că guvernul lui Maduro va folosi atacul, descris ca o "încercare de lovitură de stat", pentru a persecuta opoziția și a epura forțele de securitate.

Maduro a acuzat cu diverse ocazii membrii armatei că încercă să submineze regimul socialist.

Potrivit unei site de știri independent din Venezuela, Runrun.es, Maduro a sugerat de asemenea în cadrul unei întâlniri cu conducerea armatei care a avut loc  pe data de 11 august, că membrii forțelor armate ar putea "să fie atenți să se distanțeze de membrii familiei care au legături cu opoziția înainte de a-și pierde cariera din cauza acestei neglijențe".

"Voi fi foarte strict în acest sens și nu voi permite infiltrarea unor asemenea elemente", ar fi declarat   Maduro.

Un grup care se numește ”Soldați în tricouri” a revendicat atacul  din 4 august prin intermediul rețelelor sociale.