ORIGINILE POLITICII LUI TRUMP. „Agenții lui Hillary Clinton au distrus dosarele americanilor recrutați de organizațiile jihadiste”

ORIGINILE POLITICII LUI TRUMP. „Agenții lui Hillary Clinton au distrus dosarele americanilor recrutați de organizațiile jihadiste”

„Frații musulmani, aliații și prietenii lor, lucrează să ducă mai departe marele jihad. (...) Când îndepărtăm suprafața moderată a unor grupuri, cum ar fi Consiliul pentru Relații Americano Islamice sau Consiliul Musulman pentru Afaceri Publice, descoperim legături cu organizații teroriste și o propagandă despre supremația Islamică.” Pentru faimosul Richard Spencer, una dintre cele mai radicale voci ale curentului alt right, marile organizații musulmane din America nu sunt altceva decât niște măști pentru activitatea Fraților Musulmani, o organizație pe care mulți dintre conservatorii americani o vor scoasă în afara legii.

Aceeași idee apare și în raportul elaborat de echipa strânsă în jurul lui Frank Gaffney. „Organizațiile islamice din America sunt, în marea lor majoritate, afiliate sau asociate cu Frații Musulmani într-un fel sau altul.” Din câte se pare, și multe personalități din preajma președintelui Trump, precum procurorul general Sessions sau directorul CIA Mike Pompeo, par să fie de aceeași părere. În februarie 2015, invitat la emisiunea radio a lui Gaffney, Mike Pompeo declara răspicat că jihadiști: „nu sunt numai în Siria, Libia și Irak, ci și în locuri precum Coldwater din Kansas și alte mici orașe din întreaga Americă.” Nici fostul strateg al lui Trump, Steve Bannon, nu are o viziune diferită. Acesta a acuzat în repetate rânduri faptul că organizațiile musulmane din SUA promovează un „jihad cultural” și că încearcă să instaureze o Republică Islamică în SUA.

Conservatorii americani cred că bătrânul continent va deveni curând Eurabia și se tem ca SUA să nu împărtășească aceeași soartă. Din acest punct de vedere Gaffney și „Team B II” sunt cu totul de acord cu activista ]mpotriva iimgrației Ann Corcoran. „Profetul le-a spus adepților săi să migreze și să răspândească Islamul pentru a domina întreaga lume... și exact asta se întâmplă.”

Un alt punct asupra cărora echipa lui Gaffney și oamenii președintelui Trump par să se înțeleagă de minune este rolul jucat de Partidul Democrat în încurajarea islamismului. „Administrația Obama, prin politicile sale seculariste, dacă nu activ pro-islamice, a împiedicat Statele Unite să desfășoare acțiuni strategice și de informații pentru a expune și a bloca acțiunile de promovare a Sharia și a terorismului pe care această doctrină îl presupune”. Acuzațiile că Obama a fost extrem de blând cu terorismul nu sunt o premieră. Chiar și republicanii, în general mult mai puțin categorici decât echipa din jurul lui Trump, l-au criticat în repetate rânduri că este mai interesat să nu afecteze imaginea Islamului decât să apere America. Nici Hillary Clinton nu a fost iertată de cercurile antiislam. Dincolo de sponsorizările primite de Fundația Clinton din surse islamiste, Gaffney i-a acuzat direct pe apropiații fostei candidate la președinția americană că au distrus dosarele unor jihadiști din America și de peste hotare, pentru a-i apăra.

Dincolo de acuzațiile aduse democraților, rămâne de văzut în ce măsură președintele Trump își va asuma măsurile propuse de grupul lui Gaffney și de mulți dintre apropiații săi. Pentru că nu este vorba doar de trecerea Fraților Musulmani pe lista organizațiilor teroriste, ci și de retragerea cetățeniei americane și deportarea tuturor celor care cer ca Statele Unite să îmbrățișeze Sharia sau manifestă susținere pentru terorismul islamist.