Povestea unei fotografii. Actorul Dem Rădulescu, fluierat de trei femei celebre

Povestea unei fotografii. Actorul Dem Rădulescu, fluierat de trei femei celebre

Fotografie de colecție, din vremea în care marii actori ai teatrului Românesc făceau o figură frumoasă chiar și pe gazon.

Fotografia datează din 1982 și a fost făcută pe stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ, care a găzduit un meci de fotbal inedit. Partida s-a disputat între jucătorii divizionarei B Ceahlăul și echipa artiștilor, înaintea unui spectacol.

De corectitudinea meciului s-a ocupat regretata artistă Stela Popescu, arbitru central, asistată de doi tușieri, alte două nume grele ale teatrului care au plecat dintre noi: Vasilica Tastaman și Cristina Stamate.

 În imagine apar în prim-plan Dem Rădulescu, echipat corespunzător pentru meci, Cristina Stamate și Vasilica Tastaman, arbitri secunzi ai meciului și Stela Popescu, cea care fluierat începerea meciului și a dat cartonașe galbene și roșii jucătărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de Dem Rădulescu, din lotul echipei artiștilor au făcut parte și Jean Constantin, Puiu Călinescu, Ştefan Bănică (senior), Alexandru Arşinel, Radu Zaharescu și George Mihăiţă.

Arena Ceahlăul, a cărei capacitate nu depășea 10.000 de locuri, a fost luată cu asalt de publicul iubitor de fotbal, teatru și film, oamenii fiind extrem de curioși să-și vadă artiștii preferați în postura de sportivi.

Imaginea de colecție are ca protagoniști patru mari actori ai teatrului românesc, care, din păcate, astăzi nu mai sunt printre noi. Primul plecat a fost maestrul Dem Rădulescu, poreclit „Bibanul”, care a strălucit în zeci de filme și piese de teatru.

Pe 17 septembrie 2000, cu numai patru zile înainte să împlinească 69 de ani, viața și cariera marelui actor au fost întrerupte brusc de un infarct. Câțiva ani mai târziu, pe 30 martie 2003, s-a stins din viață și îndrăgita actriță Vasilica Tastaman, după o luptă îndelungată cu o boală nemiloasă, hepatita cronică. Anul trecut, la distanță de numai o săptămână, și-au dat ultima suflare și celelalte două protagoniste ale fotografiei. Pe 23 noiembrie 2017 pleca dintre noi steaua teatrului românesc, Stela Popescu, iar la o săptămână, pe 29 noiembrie, o urma și colega și prietena ei, regretata actriță Cristina Stamate.