Din Dosarul Romgaz au dispărut interceptările. Dar și procurorul?
- Ionu ţMure şan
- 19 aprilie 2018, 00:00
DIICOT trebuie să le răspundă magistraţilor Înaltei Curţi până pe 27 aprilie dacă procurorul Mihai Popa lucrează sau nu la structura centrală, după ce acesta a semnat un document cu antetul DIICOT Central, deşi de un an a fost detaşat la Serviciul Teritorial Iaşi, potrivit unor surse ale EVZ apropiate procesului.
Mihai Popa este procurorul de caz în dosarul Romgaz, în care sunt vizaţi Adriean Videanu şi Ioan Niculae, proces care în acest moment se judecă în spatele uşilor închise. În data de 22 ianuarie 2018, magistraţii au anulat mare parte din probe, constatând neregularitatrea actului de sesizare a instanţei. Atunci, nu mai puțin de 80 de interceptări ale convorbirilor aflate la dosarul cauzei, precum şi o serie de ordonanțe ale anchetatorilor, au fost declarate nule de către judecătorul de cameră preliminară de la Secția penală, iar dosarul s-a întors la Parchet.
Pentru termenul de ieri al procesului, de la DIICOT a venit o adresă semnată de procurorul de caz, Mihai Popa, în care acesta a făcut precizări legate de anularea probelor. Numai că, potrivit unor informaţii publice de pe siteul Parchetului General, Mihai Popa figurează de un an ca fiind detaşat la Serviciul Teritorial Iaşi, nicidecum ca lucrând la Structura Centrală, aşa cum rezultă din documentul trimis în instanţă.
Prezentăm în facsimil „Evidenţa nominală a procurorilor delegaţi pe funcţii de conducere şi de execuţie din Ministerul Public”, din care rezultă că procurorului Mihai Popa îi expiră delegarea la Iaşi abia pe 16 iunie 2018. Acelaşi document l-a făcut pe judecător să suspende şedinţa, ieri, pentru 30 de minute, apoi să ceară DIICOT să precizeze unde mai exact lucrează Mihai Popa.