O stradă, un bulevard sau un parc? Robu face sondaj pentru a da unui obiectiv numele ”Regele Mihai I al României”

O stradă, un bulevard sau un parc? Robu face sondaj pentru a da unui obiectiv numele ”Regele Mihai I al României”

Ultimul rege defunct al României va avea un bulevard sau un parc care să îi poarte numele. Edilul din Timișoara a decis să se consulte cu cetețenii care l-au votat, pentru a stabili cum va fi comemorat monarhul mai bine, asta după ce, o prounere similar, din 2013, când regale era încă în viață, a fost trecută cu vederea.

Primarul Nicolae Robu a inișiat, joi, un nou sondaj de opinie, prin care le cere timișorenilor spă decidă ce stradă sau ec par car fi oportun să poaret numele Regelui Mihai I al României. Printre propunerile edilului se numără Bd. Republicii, dar și parcurile Justiției sau Botanic.

Amintim că în 2013, Flavius Boncea, la acea vreme consilier local, solicita „schimbarea denumirii Bd. Republicii în Bulevardul Regele Mihai I al României”. El propunea ca schimbarea să se facă în cadru oficial pe 30 decembrie 2013, la 66 de ani de la actul de abdicare forţată a monarhului. Solicitarea a fost ignorată. La începutul lunii trecute, Boncea, a readus în prim-plan propunerea sa. Menționăm că Flavius Boncea a fost decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru. Sondajul de opinie inițiat de Robu se referă la „variantele de omagiere a memoriei Regelui Mihai I al României”. Sunt propuse pentru redenumire redenumire Bd. Republicii, în două variante, str. Sf. Ioan, o parte din Bd. CD Loga sau Bd. Michelangelo, precum și parcurile Justiției și Botanic.  

”În sfârșit, primarul Timișoarei s-a aplecat asupra propunerii cu revenirea bulevardului Republicii la numele de Bulevardul Regele Mihai, denumire pe care bulevardul a purtat-o până în 1948. A și lansat un sondaj pe Facebook pe această temă, la care puteți răspunde.

Ne puteți urmări și pe Google News

(…) Nu înțeleg însă de ce domnul primar nu vrea să ia în calcul schimbarea denumirii întregului bulevard al Republicii, care ar fi cea mai de dorit; întâlnirea în Piața Regina Maria a bulevardului Ferdinand și a bulevardului Regele Mihai cu bulevardul Republicii nu mi se pare respect față de istorie, ci din contră. Totuși, eu zic să îl ajutăm pe domnul primar cu un vot aici, la varianta 2, dar și să îi lăsați un comentariu pe pagina de Facebook prin care să îi spuneți că tot bulevardul Republicii, până la Gara de Nord, ar trebui să revină la denumirea Regele Mihai”, a notat fostul consilier Flavius Bonce ape pagina sa de Facebook. Timișorenii pot participa la sondaj aici.