Nou scandal la Eurovision 2019! Ucraina își retrage candidatul

Nou scandal la Eurovision 2019! Ucraina își retrage candidatul

Ucraina își retrage participarea la ediția de anul acesta a concursului Eurovision în urma tensiunilor politice existente pe fondul conflictului cu Rusia. Câștigătoarea selecției naționale, Maruv, a anunțat că nu își mai reprezintă țara, acuzând organizatorii de cenzură. „Nu sunt pregătită să transform participarea mea în această competiție într-o campanie de promovare a politicienilor”.

Pe data de 29 februarie, cântăreața Maruv, cu piesa „Siren Song”, a fost desemnată să își reprezinte țara la Eurovision 2019, însă ucraineanca a anunțat marți, 26 februarie, că nu va mai participa la concurs, argumentând că nu dorește să devină o „unealtă politică”. Organizatorul selecției naționale, respectiv televiziunea de stat UA:PBC, i-ar fi retras dreptul lui Maruv de a-și reprezenta țara în competiția ce va avea loc în Tel Aviv, pe motiv că aceasta nu ar fi semnat un contract prin care i se interzicea să cânte temporar în Rusia, conform BBC.

Sunt muzician şi nu o unealtă pe scena politică

„Sunt cetăţean al Ucrainei, îmi plătesc taxele şi iubesc sincer Ucraina”, a scris aceasta într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare. „Dar nu sunt pregătită să transform participarea mea în competiţie în campanie de promovare pentru politicienii noştri. Sunt muzician şi nu o unealtă pe scena politică”.

Televiziunea ar fi încercat să poarte negocieri cu privire la alegerea unui alt reprezentant pentru Eurovisionul care va avea loc în luna mai, dar cei care s-au clasat pe locurile doi, respectiv trei în finala selecției naționale, au refuzat participarea. Ucraina a fost gazda concursului Eurovision în anul 2017, atunci când reprezentantul Rusiei nu a avut voie să participe la eveniment.

 

Ne puteți urmări și pe Google News