ÎNTORSĂTURĂ de situație la DNA în dosarul unui FOST MINISTRU. „Și-a retras DENUNȚUL la ÎCCJ”

ÎNTORSĂTURĂ de situație la DNA în dosarul unui FOST MINISTRU. „Și-a retras DENUNȚUL la ÎCCJ”

Turnură spectaculoasă în dosarul de la DNA al fostului ministru de Interne Cristian David. Roger Nițescu, denunțătorul acestuia, și-a retras denunțul de la ÎCCJ.

„Ies la iveala metodele de lucru mizere de la DNA, dar si prestatia dubioasa a anumitor judecatori de la ÎCCJ, in frunte cu vestitul Ionut Matei, judecator care in opinia noastra, in orice stat european ar fi fost alungat din sistem dupa nenumaratele dovezi aparute in spatiul public la adresa sa”, scrie Luju.

În dosarul fostului minstru de interne Cristian David, care a devenit o țintă politică pentru DNA, încă de când era consilierul și coordonatorul campaniei prezidențiale a liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, proba cheie pe care s-a croșetat execuția la fond de către judecătorii ÎCCJ Ionuț Matei și Săndel Macavei (in opinie majoritara), a căzut ca un fulger în apel.

„Amintim ca in acest dosar, la fond, prin sentinta din 5 decembrie 2017, judecatorii ICCJ Ionut Matei si Sandel Macavei au dat condamnari grele, trase de par, pe simple interpretari si pe un probatoriu nu doar subtire, dar vadit contradictoriu. Astfel, fostul ministru Cristian David a primit 5 ani de inchisoare pe un simplu denunt, dat in fata procurorilor DNA sub stare de constrangere de catre Roger Valeriu Nitescu, fost consilier al fostului ministru de interne Cristian David”, mai scrie sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian David a fost acuzat că a primit o geantă cu 500.000 euro de la un fost consilier ADS, Adrian Mladin, denunțul fiind unica proba în acest sens, fără să existe flagrant sau vreo altă probă privind pretinderea ori remiterea sumei.

La rândul lui, denunțătorul Roger Valeriu Nițescu a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare în acest dosar.