Dezacţivaţi opţiunea FaceTime! Defecţiunea a fost descoperită, DIN GREŞEALĂ, de un copil de 14. Cum se face SPIONAREA pe iPhone.
- Antonia Hendrik
- 30 ianuarie 2019, 13:09
Grant Thompson,14 ani din Arizona, a făcut o descoperire neasteptata: Folosind FaceTime, software-ul de chat al Apple, el putea să asculte telefonul prietenului sau înainte ca prietenul să răspundă la apel. Mama sa, Michele Thompson, a trimis un mesaj la Apple a doua zi, avertizând Compania că au un defect major de securitate, care a expus milioane de utilizatori de iPhone pentru a trage cu urechea.
La mai mult de o săptămână după ce doamna Thompson a anunțat Apple că are o problemă, compania a încercat să dezactiveze Group FaceTime și a spus că lucrează la remediu. Dar, compania a reacționat public după ce un dezvoltator separat a raportat defecțiunea FaceTime postând un articol pe site-ul oficial Apple şi devenind viral.
Reacția lentă a companiei Apple a reînnoit îngrijorarea față de angajamentul companiei în ceea ce priveşte securitate, chiar dacă își promovează în mod regulat programul de recompense pentru bug-uri și se mândrește cu siguranța produselor sale. Tot târziu, după anunţul cu spionarea, Tim Cook, director executiv al companiei, a scris pe Twitter ca "trebuie sa insistăm cu toţii să acţionam şi să reformam pentru protejarea vieţii private".
Problema FaceTime a fost numită "FacePalm" de către cercetătorii de securitate, care declară că echipa de securitate a Apple ar fi trebuit să știe mai bine ce se întâmplă. Rareori există un defect de software care oferă astfel de acces la distanță și atât de ușor de manipulat: "adăugând o a doua persoană la un apel FaceTime de grup, puteți captura audio și video pe prima persoană chemată înainte să răspundă la telefon sau chiar dacă persoana nu răspunde niciodată. "Dacă aceste tipuri de bug-uri alunecă", a spus Patrick Wardle, co-fondator al Digita Security, care se concentrează asupra securității legate de Apple, "trebuie să întrebați dacă există alte bug-uri problematice pe care hackerii le exploatează".
"Frica mea este că acest defect ar putea fi folosit în scopuri nefaste", a scris mama adolescentului într-o scrisoare furnizată către New York Times. "Deși acest lucru ridică cu siguranță probleme de confidențialitate și securitate pentru persoanele private, există potențialul ca acest lucru să aibă un impact asupra securității naționale dacă, de exemplu, membrii guvernului ar fi victime ale acestui defect de ascultare".
Problema "FacePalm" este un caz deosebit de grav, spun cercetatorii, nu doar pentru ca a fost descoperit de un adolescent încercand pur si simplu să-şi folosească telefonul, ci pentru că au permis accesul la microfon si video.
"Bug-uri care aduc 2 - 3 milioane de dolari pe piața neagră nu lasă urme, lucrează mai mult de 99,5% din timp și lucrează instantaneu", a declarat Adriel Desautels, director executiv al Netragard - o companie care ajută firmele să-și protejeze software-ul. În acest caz, Desautels a spus că FacePalm nu este la fel de periculos ca un defect care poate să urmărească în mod ascuns locația cuiva, să pornească aparatul de fotografiat al acelei persoane și să capteze video fără urme, dar e suficient cât să spionezi".