Comandant al armatei ucrainene: Rusia dorește să creeze un coridor terestru către Crimeea

Comandant al armatei ucrainene: Rusia dorește să creeze un coridor terestru către Crimeea

Trupele rusești din Donbas își concentrează în prezent forțele înspre regiunea Mariupol, în zona Mării Azov, deoarece Moscova dorește să creeze un coridor terestru către peninsula Crimeea

Trupele rusești din Donbas își concentrează în prezent forțele înspre regiunea Mariupol, în zona Mării Azov, deoarece Moscova dorește să creeze un coridor terestru către peninsula Crimeea care a fost anexată de către Rusia , a declarat comandantul pentru Operațiuni Comune al Forțelor Armate din Ucraina, locotenent general Serhi Naiev, în cadrul unui interviu acordat jurnalului austriac Wiener Zeitung, care a fost preluat și pe pagina de Facebook a centrului de presă pentru Operațiuni Comune al armatei ucrainiene. "Forțele de ocupație rusești nu atacă, dar acest lucru nu înseamnă că ei au încetat tentativele de a provoca alte conflicte. În prezent, inamicul își concentrează eforturile în principal în zona Mariupol, în regiunea Mării Azov", a mai declarat domnul Naiev. Potrivit acestuia, Marea Azov prezintă un interes deosebit pentru Rusia, deoarece Moscova vede acolo o oportunitate de a avansa pe teritoriul Ucrainei.

Luptele dintre forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii din regiunile de la estul Ucrainei din Donetsk și Luhansk au cauzat moartea a peste 10.000 de persoane începând cu luna aprilie aprilie 2014.

 

Ne puteți urmări și pe Google News