Organizatorii evenimentului sunt Clubul Rotaract Timişoara împreună cu cluburile Interact şi Rotary Timişoara, Cursa Rățuștelor va avea loc duminică, 7 septembrie, la ora 16:00, între Podul Tinereţii şi Podul Traian din oraș.
Evenimentul cuprinde două părţi distincte. Prima parte are ca personaje principale răţuştele sponsor. În a doua parte, 5.000 de răţuşte „adoptate” în schimbul sumei de 5 lei, sunt aruncate pe Bega. Persoanele ale căror bilete cuprind numerele primelor răţuşte ajunse la linia de sosire (de fapt, „părinţii lor adoptivi”) câştigă premii în bani şi produse. Premiul cel mare este în valoare de 1000 euro.
”Anul acesta, fondurile strânse se vor îndrepta spre Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat “SALVO”, pentru achiziţionarea unei autospeciale necesară în numeroase proceduri de urgenţă”, au anunțat organizatorii.
 Cursa are loc în cadrul evenimentului Bega Bulevard care se va desfășura în acest sfârșit de săptămână la Timișoara. ”Festivalul Bega Bulevard, ajuns la a saptea editie, reprezintă pe lângă un eveniment de anvergură în agenda culturală a orașului, și un reper de conștientizare a cetățenilor privind multiplele posibilități oferite de șansa de a avea în mijlocul Timișoarei un ”coridor verde” și nepoluant, util și atractiv din punct de vedere turistic, cum este râul Bega. Pentru că timișorenii sunt, prin excelență, un public cosmopolit, pentru că arta înseamnă creație și pentru că în Timișoara există artiști extraordinari care merită din plin să fie promovați, anul acesta am invitat la Bega Bulevard evenimentul Made in TM.”, a declarat Dan Diaconu, viceprimar al Municipiului Timișoara
Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen, pictură, face
Toate aceste manifestări se vor desfăşura între Podul Mitropolit Şaguna (Tinereţii) şi Podul Traian, în parcul Alpinet, pe malul canalului Bega şi pe apă.