50 de persoane arestate la Helsinki la un protest împotriva carantinei

50 de persoane arestate la Helsinki la un protest împotriva carantinei

În capitala finlandeză Helsinki au avut loc proteste împotriva măsurilor stabilite de guvern pentru gestionarea pandemiei COVID-19. Autoritățile finlandeze au anunțat aproximativ 50 de arestări din rândul protestatarilor.

Aproximativ 50 de persoane au fost arestate sâmbătă la Helsinki în timpul unui protest împotriva măsurilor luate de guvernul finlandez pentru a combate COVID-19. Anunţul a fost realizat de poliţia finlandeză pe Twitter.

Protest cu 300 de persoane la Helsinki

Manifestaţia, care a reunit până la 300 de persoane în centrul capitalei finlandeze, a fost dispersată de forţele de ordine care nu au deplâns niciun incident major, relatează Agerpres, citând presa europeană.

Măsurile adoptate de guvernul finlandez interzic întâlnirile publice cu mai mult de şase persoane la Helsinki din cauza pandemiei provocate de coronavirus. Organizatorii protestului au anunţat inițial o demonstraţie de şase persoane pentru a obține aprobarea acesteia.

Ne puteți urmări și pe Google News

În după-amiza zilei de sâmbătă, aproximativ cincizeci de persoane au fost arestate pentru refuzul respectării ordinelor autorităţilor şi cel mai probabil ele vor fi amendate în urma audierilor și a stabilirii vinovăției și a gradului de implicare la protest.

Finlanda şi cei 5,5 milioane de locuitori ai săi au unul dintre cele mai bune bilanţuri împotriva COVID-19 din Europa.

https://youtu.be/8LWIbbeSPe8

După o creştere la jumătatea lunii februarie, urmată de introducerea de noi restricţii, cum ar fi închiderea restaurantelor, rata de contaminare a scăzut brusc în luna aprilie, ceea ce a determinat guvernul să anunţe o relaxare treptată a măsurilor, mai precizează sursa citată.

Proteste au avut loc și la Stockholm,Suedia

În Suedia, aproximativ 500-600 de persoane au manifestat pe străzile din Stockholm pentru "libertate şi adevăr". Demonstraţia a durat mai mult de două ore. Poliţiei a intervenit pentru a dispersa grupurile de protestatari.

Spre deosebire de măsurile impuse pe scară largă în alte părţi ale Europei, Suedia a adoptat iniţial o strategie bazată în principal pe recomandări, fără izolare şi aproape fără măsuri coercitive.

Cu toate acestea, regatul scandinav s-a confruntat în noiembrie cu al doilea val pandemic major. Suedia a fost nevoită astfel să ia mai multe serii de măsuri care restricţionează întrunirile publice (nu mai mult de opt persoane) şi mesele din restaurante. Cafenelele, barurile şi restaurantele trebuie să închidă la 20:30.