5 întrebări și răspunsuri despre schimbarea furnizorului de gaze (P)

5 întrebări și răspunsuri despre schimbarea furnizorului de gaze (P)

Liberalizarea pieței de furnizare a gazelor a dat naștere unor oferte foarte atractive din partea furnizorilor noi, care îi conving pe utilizatori prin prețurile mici și condițiile contractuale flexibile.

Totuși, chiar dacă mulți utilizatori sunt atrași de ofertele altor furnizori, aceștia se tem să semneze un nou contract, crezând că procesul este unul greoi.

De fapt, lucrurile sunt cât se poate de simple, ca în cazul Nova, și cel mai adesea schimbarea furnizorului se poate face online. Dacă te-ai hotărât că vrei un alt furnizor de gaze, iată 5 întrebări la care trebuie să știi răspunsurile.

1. Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un furnizor de gaze naturale? Dacă îți schimbi furnizorul, este important să găsești o ofertă mai bună. Ține cont de prețul total al gazelor, de modalitatea de plată a facturii, de frecvența la care aceasta se emite și de modul în care se preia indexul. Și atenție la condiții, unii furnizori includ taxe de abonament in contract, dar pot crește costul semnificativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Odată semnat un contract, prețul rămâne același? Este o întrebare pe care trebuie să i-o pui furnizorului. Există furnizori care oferă preț fix pe durata contractuală și furnizori care precizează că prețul poate să fie modificat în funcție de anumiți factori.

3. Care sunt informațiile pe care trebuie să i le ceri noului furnizor de gaze? Cei de la ANRE recomandă o citire atentă a contractului. Pune întrebări legate de preț și de serviciile incluse în acesta, întrebări legate de termenele de plată a facturilor, de perioada pe care urmează să fie încheiat contractul și de drepturile și obligațiile pe care le ai. De asemenea, este bine să știi în ce condiții poți înceta contractul.

4. Care este procesul de schimbare a furnizorului de gaze? Procesul este mult mai simplu decât ai crede și implică încheierea contractului de furnizare cu noul furnizor și notificarea noului furnizor. În data în care se schimbă furnizorul, operatorul sistemului de livrare a gazelor naturale trebuie să citească indexul contorului. Deși responsabilitatea este a operatorului, este bine să citești indexul în paralel, pentru a nu avea surprize.

5. Există vreun risc ca, în momentul schimbării, imobilul să fie deconectat de la furnizarea de gaze naturale? Nu! Nu există un astfel de risc. În afară de un nou contract și de o nouă entitate juridică cu care se comunică, totul va rămâne la fel, inclusiv conductele de transport, contuarele, etc.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale vine cu o mulțime de avantaje, nu costă nimic și se face cât se poate de simplu. Dacă nu ești mulțumit de actualul furnizor, așadar, este bine să cauți o variantă mai bună și să iei atitudine. În timp, schimbarea furnizorului de gaze te poate scuti de multe cheltuieli și să ai parte de mai mult comfort..