Astfel, dacă noul proprietar al mașinii achiziționează la rândul său rovinieta, fostul proprietar are dreptul să ceară restituirea sumelor plătite pentru perioada în care cele două roviniete se suprapun.

"În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (…) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului", se menționează în noua lege.

Solicitarea trebuie transmisă Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Totuși, este important de precizat că suma plătită poate fi solicitată înapoi doar după expirarea valabilitații rovinietei.

"Solicitarea de returnare a sumei se transmite acesteia după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de acesta, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea acestuia și o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidența fiscală a vehiculului", a mai precizat Ministerul Transporturilor.

Noua regulă se aplică deja, întrucât ordinul Ministerului Transporturilor a fost deja publicat în Monitorul Oficial.