356 de societăţi fantomă în afaceri cu fructe

356 de societăţi fantomă în afaceri cu fructe

La sfârşitul acţiunii de astăzi din angrouri, poliţiştii au propus pentru arestare 11 persoane implicate în 14 firme, la adresa cărora figurau alte 356 de firme fantomă.

Cei duşi în faţa instanţei sunt iordanieni, sirieni, turci şi români şi sunt acuzaţi că ar fi implicaţi în afacerea a 70 de firme fantomă prin intermediul cărora vindeau fructe în angroul de la Afunaţi. Poliţiştii au calculat un prejudiciu de peste 1.330.000 de euro, au confiscat 330 de telefoane mobile, laptopuri, calculatoare, ştampile, 150 de facturi în alb şi alte documente. Au mai fost controlate şi confiscate 40 de tiruri. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan a declarat pentru Evenimentul Zilei că ,,aceste firme au prejudiciat statul, numai în câteva luni, cu 27 de milioane de euro. Iar poliţiştii vor continua astfel de acţiuni pentru că evaziunea este considerată ca având un grad de pericol ridicat". Acţiunea de ieri a fost declanşată în primele ore ale dimineţii de către poliţiştii de la serviciile de Investigare a Fraudelor din toată Capitala, de la Direcţia Generală de Infomaţii şi Protecţie Internă(DGIPI), mascaţi ai Serviciul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă(SPIR) şi jandarmi care au asigurat ordinea, în total 300 oameni ai legii. Percheziţii matinale Peste 20 de locuinţe din Bucureşti au fost percheziţionate în această dimineaţă de poliţişti. Mai multe persoane, printre care cetăţeni pakistanezi, iranieni, şi irakieni au fost reţinute. Alte descinderi au avut loc în urmă cu câteva ore într-un dosar privind prostituţia de lux. Unul dintre proxeneţi este cadru militar. În cazul privind evaziunea cu fructe şi legume, surse din poliţie au spus că suspecţii aduceau în România, cu acte false, produse pe care le vindeau apoi prin intermediul unor firme fantomă. Prejudiciul estimat depăşeşte 1 milion de euro.

Poliţia a pus filtre şi pe cele două autostrăzi şi a făcut descinderi la mai multe angrouri. Aceleaşi surse au precizat că persoanele reţinute erau implicate într-o afacere prin care aduceau din diferite ţări din UE, în România, fructe şi legume. Pe aceste transporturi se realizau documente încheiate pe numele unor firme care nu există. Ulterior, marfa era vândută în angrourile din Afumaţi.

În ceea ce priveşte dosarul proxeneţilor şi a prostituatelor de lux, au fost coordonate descinderi în cartierul bucureştean Rahova şi în Ilfov. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat în această dimineaţă că au fost reţinute deja şapte prostituate. Acestea au fost racolate de şapte proxeneţi, în luna august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse din poliţie au mai spus că unul dintre proxeneţi este un cadru militar. El lucra împreună cu soţia sa în racolarea tinerelor. Informaţia nu a fost însă confirmată de Christian Ciocan. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat în acest sens că operaţiunea este în curs de desfăşurare şi nu poate oferi informaţii suplimentare.