Editura Evenimentul si Capital

22 de taxe nefiscale vor fi ELIMINATE de Ministerul Afacerilor Interne (MAI)

22 de taxe nefiscale, eliminate de miercuri
Autor: | | 0 Comentarii | 341 Vizualizari

Conform legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative ce a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017 care intră în vigoare de la 1 februarie, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că, începând de miercuri, vor fi eliminate 22 de taxe nefiscale.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), se va elimina taxa de 10 lei pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, documentul urmând a fi eliberat gratuit solicitanților. Prevederea este valabilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Totodată, vor fi eliminate opt taxe, prevăzute de Legea nr.117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, care erau necesare eliberării unor documente la ghișeele Direcției Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor.

Printre acestea se numără:* taxa de examinare pentru obținerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile și subcategoriile A, A1, B, B1 și B+E (6 lei);* taxa de examinare și obținerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile și subcategoriile C, C1, Tr, D, D1, CE, DE, C1E, D1E, Tb și TV (28 lei)* taxa pentru examinarea persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, pentru categoriile cuprinse în permisul anulat, precum și a persoanelor care au fost respinse de trei ori la examenul pentru obținerea aceleiași categorii a permisului de conducere, precum și pentru cele care nu au absolvit o școală de conducători de autovehicule, cu excepția celor pentru categoriile B, B1, B+E (84 lei).

Vor mai fi eliminate taxa de înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule și remorci cu masa totală maximă autorizată de până la 3.500 kg inclusiv (60 lei); taxa de înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule și remorci cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg (145 lei); taxa de autorizare provizorie a circulației autovehiculelor și remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar (9 lei); taxele de autorizare a circulației pentru probe a autovehiculelor și remorcilor (414 lei), precum și înregistrarea cererilor persoanelor fizice și juridice privind furnizarea unor date din Registrul național de evidență a persoanelor, precum și din Registrul național de evidență a permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare și din registrele județene și al municipiului București de evidență a permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare (5 lei).

Pe lângă acestea, vor fi eliminate și alte trei taxe: pentru aplicarea, de către instituțiile prefectului, a apostilei pe actele oficiale administrative, la solicitarea persoanelor fizice (22 lei) sau juridice (44 lei), precum și înregistrarea cererilor pentru aplicarea apostilei (3 lei).

Viorica Dancila, SAH la Dragnea! Declaratiile care o pot arunca afara din guvern

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI