2023, un an greu pentru tenisul feminin din România. Pe tabloul următorului Grand Slam ar putea fi doar două românce

2023, un an greu pentru tenisul feminin din România. Pe tabloul următorului Grand Slam ar putea fi doar două românce Tenismenul Dragoș Nicolae Mădăraș, suspendat provizoriu / Sursa foto: Mikael Damkier | Dreamstime.com

Anul acesta nu a început deloc bine pentru jucătoarele de tenis din România. Cel mai sus în clasamentul WTA se află Simona Halep, suspendată în acest moment pentru dopaj. Sorana Cîrstea nu este într-o formă tocmai bună, ea riscând să iasă, în următoarele luni, din Top 100. Astfel, la următorul Grand Slam, pe tablou ar putea fi doar Irina Begu și Ana Bogdan.

Top 100 WTA nu arată prea bine pentru jucătoarele de tenis din România. Simona Halep a ridicat ștachete și, în ciuda faptului că este suspendată provizoriu pentru dopaj, ea stă cel mai bine în clasament. Sportiva ocupă locul 19.

În următorul clasament WTA, Irina Begu va ocupa locul 36 în clasament, iar Ana Bogdan locul 57. Ambele sportive vor staționa pe aceleași poziții. Sorana Cîrstea, în schimb, riscă să iasă în următoarele luni din Top 100. Ea a ocupat locul 45, însă urmează să ajungă pe 81 în lume.

Următorul Grand Slam este French Open, care se va desfășura în perioada 28 mai - 11 iunie. În cadrul acestei competiții, pe tablou sunt acceptate doar jucătoarele din Top 100 WTA, cu mici excepții, în funcție de absențe și wild-card-urile acordate de organizatori. Pe tabloul de la French Open ar putea fi doar două românce. Simona Halep este momentan suspendată din cauza dopajului, iar Sorana Cîrstea ar putea scădea considerabil în clasamentul mondial până în mai. Astfel, doar Irina Begu și Ana Bogdan ar putea participa la competiție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ediția precedentă a competiției de tenis de la Paris, pe tablou au fost Simona Halep (19 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Gabriela Ruse (52 WTA), Irina Begu (62 WTA), Ana Bogdan (91 WTA), Irina Bara (114 WTA) și Mihaela Buzărnescu (118 WTA).

Sorana Cîrstea este acum pe locul 71, însă va cădea pe 81, Gabriela Ruse ocupă poziția 160, Irina Bara, ajunsă pe 191 WTA, și Mihaela Buzărnescu, care ocupă acum locul 409 WTA.

Top 10 românce din tenis, în acest moment:

1. Halep 19 WTA

2. Begu 36 WTA

3. A. Bogdan 57 WTA

4. Cîrstea 71 WTA

5. Ruse 160 WTA

6. I. Bara 191 WTA

7. Talabă-Lee 201 WTA

8. Ignatik-Cadanțu 218 WTA

9. Bulgaru 254 WTA

10. J. Cristian 266 WTA

Sorana Cîrstea, în cădere liberă în topul WTA

În următorul clasament, jucătoarea de tenis din România va ajunge pe locul 81 în lume, iar până în luna mai riscă să iasă din Top 100 WTA. Anul trecut a fost unul cu mai multe reușite. În perioada martie - aprilie, sportiva a ajuns în optimile Indian Wells , unde a pierdut în fața Simonei Halep. A jucat și în semifinala de la Istanbul Cup. Ambele competiții i-au adus 230 de puncte, însă acestea vor fi scăzute din totalul ei. În următorul clasament, Sorana Cîrstea va avea 743 de puncte.

Jucătoarea de tenis ar putea să se mențină în Top 100 doar dacă va înregistra victorii în turneele următoare. Din iunie 2022, Cîrstea nu a mai reușit să aibă mai mult de trei victorii consecutive, potrivit adevărul.ro.