Evenimentul Zilei > Actualitate > Se va întâmpla pe 19 ianuarie: „Întreaga lume se va schimba! E APOCALIPSA”
Se va întâmpla pe 19 ianuarie: „Întreaga lume se va schimba! E APOCALIPSA”

Se va întâmpla pe 19 ianuarie: „Întreaga lume se va schimba! E APOCALIPSA”

The Guardian a semnalat o problemă gravă ce va afecta milioane de oameni de pe planetă.

"Lumea asta cum o știm se va termina" scriu jurnaliștii britanici. Poate părea o exagerare însă situația este una cât se poate de serioasă. Totul a fost demonstrat, surprinzător, de melodia lui Psy, Gangnam Style.

Problema este similara cu Y2K (year 2000 problem) care a afectat atât documentația digitală, cât și cea non-digitala. Conform informațiilor, nouă problemă, Year 2038, poate fi mai gravă decât Y2K, afectând toate sistemele pe calculatoare. Totuși, exact ca în cazul Y2K, șansele ca scenariile în care sistemul bancar se prăbușeste sau avionele nu mai pot zbura sunt greu de crezut.

Problema Year 2038 este cauzată de limitarea procesoarelor pe 32-bit. Procesorul este componența centrală fără care computerele și device-urile nu pot funcționa. Aduna numerele și efectuează calcule care permite programelor sa ruleze.

Mai exact, când va veni anul 2038, la ora 03:14:07 UTC (Ora universala coordonată) în data de 19 ianuarie, computerele ce folosesc sisteme pe 32-bit nu vor putea să proceseze schimbarea datei și timpului. Precum bug-ul Y2K, computerele nu vor putea să facă diferența între anul 2038 și 1970 – anul după care toate calculatoarele curente măsoară timpul, scrie deBărbați.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.