1898 infectări, 150 de baze atinse. Pentagonul dă asigurări dar nu-i râsul lui

1898 infectări, 150 de baze atinse. Pentagonul dă asigurări dar nu-i râsul lui

Armata americană este atinsă de virusul SARS-CoV-2 dar șeful de stat-major american a ținut să dea asigurări: chiar dacă un portavion nuclear este imobilizat în Pacific, armata va răspunde la orice atac.

Pentagonul este pe cale să reevalueze modul de protecție al echipajelor portavioanelor unde, cu 5000 de oameni la bord, este dificilă izolarea în carantină, scrie Boursorama.

Armata a înființat la începutul lunii martie un sistem de „bule” în jurul echipajelor de pe submarine nucleare și bazelor care găzduiesc silozuri nucleare.

Două echipaje sunt plasate în carantină în paralel timp de două săptămâni înainte de îmbarcarea pe un submarin sau preluarea serviciului în unitățile de supraveghere a arsenalului nuclear. Dacă un caz este detectat în cadrul unei echipe, ea este izolată și tratată, iar o alta este pusă în carantină. Doar echipele sănătoase se îmbarcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost detectate și în cadrul echipajelor altor trei portavioane americane (Ronald Reagan, Carl Vinson și Nimitz) dar acestea se află în mentenanță.

Informații despre contaminarea în armata Statelor Unite sunt disponibile, dar zvonurile și dezinformarea continuă, în special din Rusia, a declarat Laura Cooper, responsabilă pentru Rusia în Departamentul Apărării al SUA.

„Acest discurs există”, a recunoscut generalul Milley. Dar „nu mi-ar plăcea ca adversarii noștri să creadă că pot profita de oportunitate în această perioadă de criză”.

Armata americană își bazează strategia pe principiul că „demonstrarea puterii sale” este cea mai bună apărare, pentru că nimeni nu ar îndrăzni să o atace.

Acesta este motivul pentru care incidentul de pe USS Theodore Roosevelt a jenat și iritat atât de mult ierarhia militară, grijulie să păstreze aparanțele.

 

Foto. Us Navy